Pasta roomkaas met zalm, rucola en dille – recept

Deze pasta is niet alleen lekker in de zomer, maar ook geschikt om koud te serveren. Dit gerecht is simpel te maken en door de combinatie van zalm en dille heeft de pasta een heerlijke smaak. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Ingrediënten ( 2 á 3 pers.)

  • 100 á 150 gram zalm (plakjes)
  • 150 gram penne
  • 150 gram mais
  • handje rucola
  • 1 grote tomaat
  • bosje dille
  • 1 rode ui
  • 80 gram roomkaas met kruiden
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 rode paprika
  • snufje peper

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn en snij de paprika in kleine blokjes. Bak dit vervolgens samen in een (grote) pan met een scheutje olie of boter.

Zet ondertussen ook een pan water op het vuur en kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af als deze klaar is.

pasta zalm

Zet het vuur laag en voeg nu de gesneden tomaat toe. Na 1 minuut kun je ook de roomkaas toevoegen. Roer alles tot een mooi geheel en breng op smaak met een snufje peper.

pasta zalm

Roer op het laatste moment de gesneden stukjes zalm, pasta, uitgelekte mais en pijnboompitten door het mengsel.

pasta zalm

Als laatste hoef je alleen nog maar de gesneden dille door de pasta te roeren samen met de rucola.

Tip: Eet je de pasta koud en wil je deze van te voren bewaren in de koelkast? Voeg dan net voor je het gaat serveren de rucola toe. Zo voorkom je dat de rucola klef wordt.

pasta zalm

Serveer de pasta roomkaas met zalm, rucola en dille in een leuke kom en strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.

Pasta zalm

Misschien vind je dit recept ook leuk om te lezen?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *