Pasta met verse pesto en snijboontjes

Deze pasta heb ik vegetarisch gemaakt, maar je kunt het ook maken met bijvoorbeeld blokjes kip. De pasta bevat o.a. verse pesto, snijboontjes, cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas. Lees je mee?

Wat heb je nodig (2 pers.)

  • 150 gram penne
  • Parmezaanse kaas
  • 2 volle handjes cherrytomaatjes
  • +/- 150 gram snijboontjes
  • 2 á 3 theelepels zelfgemaakte pesto of een potje uit de winkel
  • 300 gram kip (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons

Bereidingswijze

Snipper de ui samen met de champignons. Bak deze vervolgens in een grote (wok)pan en voeg een geperst teentje knoflook toe.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet af als deze gaar is. Voeg vervolgens de pesto toe en roer alles goed door.

Verse pesto maken?

Verse pesto maken is super simpel en echt helemaal niet moeilijk! Klik hier om het uitgebreide recept te lezen: verse pesto maken!

In het kort:
Pluk een heel basilicumplantje kaal en doe de blaadjes in een maatbeker waar je met een staafmixer in kunt mixen. Rooster 2 eetlepels pijnboompitjes in een pan en voeg deze samen met 1 teentje knoflook, scheutje olijfolie, 1 flinke kneep citroensap, 3 eetlepels Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie in de maatbeker. Even mixen en je pesto is klaar!

Roer de penne door de ui en champignons samen met de gesneden cherrytomaatjes.

Pasta met verse pesto en snijboontjes

De snijboontjes kook ik los in een pan met water, en serveer ik samen met de kaas bij deze pasta pesto! Op die manier krijg je toch wat groente binnen en naar mijn ervaring passen snijboontjes qua smaak heel goed bij dit gerecht!

Pasta met verse pesto en snijboontjes

Vind je de pasta iets te droog? Voeg dan nog wat pesto toe. De vegetarische variant vind ik persoonlijk heel erg lekker mede door de verse pesto. Als je dit nog nooit hebt gemaakt, dan raad ik je echt aan om dit een keertje te proberen!

Pasta met verse pesto en snijboontjes

Pasta pesto is super simpel en snel klaar op een drukke dag. Voeg wat extra groente toe en je hebt een smakelijk en vullend gerecht!

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange