Spaghetti Carbonara – traditionele variant

Pasta Carbonara maak ik wel vaker, maar niet op de traditionele manier. Ik probeerde het en dat pakte verrassend goed uit! Een romige pasta met zoute spekjes en Parmezaanse kaas,  daar zeg je toch geen nee tegen? Nieuwsgierig? Scrol dan even naar onderen!

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 260 gram spaghetti
  • 300 gram spekjes
  • 500 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel of 4 stronkjes verse peterselie
  • 2 grote eieren (alleen eigeel gebruiken)
  • snufje peper en zout

Zet als eerste een pan met water op het vuur en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Bak daarna de spekjes, ui en champignons in een pan en voeg als laatste de knoflook toe.

Wanneer de spaghetti gaar is spoel je het af onder koud stromend water. Daarna kun je de pasta toevoegen aan de pan met de spekjes, ui en champignons. Vang ongeveer één kopje van het kookvocht op, want dit heb je straks nog nodig. Roer de spaghetti goed door en doe het vuur uit.

Breek nu 2 eieren in een kommetje en voeg de peper en zout toe. Let op: gebruik alleen het eigeel, dit zorgt voor een romige smaak. Mix het mengsel en giet het al roerende door de pasta samen met een beetje kookvocht. Blijf ongeveer 1 minuut roeren anders stolt het ei en dan is het romige effect een stukje minder.

Voeg als laatste wat peterselie toe en dan is je gerecht helemaal ready!

Het recept is super makkelijk om te maken en is in een mum van tijd klaar. Dus mocht jij een drukke dag achter de rug hebben, dan is dit gerecht erg geschikt!

Wat is jullie favoriete pasta?

Liefs
x

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Immie
    5 april 2019 / 10:15

    Oeh, lekker! Deze manier ga ik ook eens proberen. Ik ben alleen een beetje huiverig voor rauwe eieren, maar inderdaad: dan wordt het wel heel romig! Doe je de Parmezaanse kaas door de spaghetti of erover heen?
    Zelf maak ik het altijd met bechamelsaus (bloem, boter en melk/room) en dan roer ik daar alvast wat Parmezaanse kaas door en de rest strooi ik er over.
    Mijn favoriete pasta is toch wel lasagne en dan vooral die met zalm, ricotta en spinazie, een aanrader!
    Groetjes😘

    • enjoyyourownbeauty
      Auteur
      5 april 2019 / 14:23

      Lasange is inderdaad erg lekker en stiekem ook mijn favoriet! Een handje Parmezaanse kaas door de spaghetti roeren geeft net iets meer smaak, maar je kunt het natuurlijk ook op je pasta strooien. 🙂

      Liefs
      X