Instagram

Recent

  • Update CHV SmartFilm – Mijn ervaring

    Update CHV SmartFilm – Mijn ervaring
  • Een Oosters tapijt kopen? De nieuwste woontrend!

    Een Oosters tapijt kopen? De nieuwste woontrend!
  • Top 5 leukste schoenen voor deze zomer!

    Top 5 leukste schoenen voor deze zomer!

Pasta Carbonara met spekjes en ei – Simpel Recept

Pasta Carbonara met spekjes en ei is super lekker en een ideaal gerecht om te maken op drukke (werk)dagen! Super makkelijk en heerlijk van smaak! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Psst. Volg jij me al op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Pasta Carbonara met spekjes en ei

Ingrediënten voor Pasta Carbonara met spekjes en ei

2 personen

  • 200 gram tagliatelle
  • 150 gram spekjes
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • Snufje zwarte peper en zout
  • Snufje peterselie

Bereidingswijze

Zet als eerste een pan water op het vuur en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Snipper een ui en bak dit samen met de spekjes in een grote (wok) pan enkele minuten gaar. Voeg na 5 minuten de gehakte champignons toe en de geperste knoflook. Bak dit nog 2 minuten mee.

Pasta Carbonara met spekjes en ei

Maak ondertussen het eiermengsel. Klop de eieren in een kom los en voeg ook de Parmezaanse kaas, snufje zwarte peper, zout en peterselie toe. Meng alles goed door.

Pasta Carbonara met spekjes en ei

Is de pasta gaar? Giet deze dan af en voeg gelijk toe bij de spekjes, ui en champignons. Meng het eiermengsel door de pasta en blijf 1 á 2 minuten roeren. Serveer de pasta direct.

Belangrijk: Draai het vuur uit als je het eiermengsel door de pasta gaat roeren. Zo kan het ei niet stollen en blijft je Pasta Carbonara met spekjes en ei lekker romig!

Pasta Carbonara met spekjes en ei

Serveer eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas en peterselie over de pasta en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan!

Misschien vind je dit gerecht ook leuk om te lezen?

Pasta Carbonara met spekjes en ei

Tip: Kies gerust je eigen favoriete pasta voor dit gerecht. Zelf heb ik gekozen voor tagliatelle i.p.v. spaghetti, dit maakt het gerecht iets zachter en smeuïger. Wat is jouw favoriete pasta?

Eet smakelijk!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *