Romige pasta ovenschotel met zalm en spinazie

Het is weer tijd om een nieuw recept met jullie te delen! Mocht je niet van zalm houden dan kun je dit artikel maar beter overslaan! Het is geen ingewikkeld recept en het kost ook niet veel tijd om deze heerlijke ovenschotel op tafel te zetten. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 300 gram penne
  • 400 gram diepvriesspinazie
  • 250 gram champignons
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram verse zalm
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 3 lente uitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje boursin Sjalot & bieslook
  • snufje peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de spinazie in een pannetje ontdooien. Zet ondertussen een pan water op het vuur en kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.

Snij daarna de champignons, knoflook, paprika en lente uitjes in kleine stukjes en bak deze in een pan.

Als de groente is gebakken voeg je de boursin toe en roer dit op laag vuur door de groente.  Als de boursin is gesmolten voeg je de uitgelekte spinazie toe samen met de gesneden tomaatjes en een handje pijnboompitten. Roer alles goed door en doe daarna de gesneden stukjes zalm met een snufje peper en zout door het roommengsel. Laat het vervolgens nog 3 á 4 minuten pruttelen.

Als laatste stap moet je de gekookte pasta door het roommengsel roeren en daarna kun je het verdelen in een ovenschaal. Strooi er nog een laag geraspte kaas over en doe de ovenschotel daarna voor ongeveer 15 á 20 minuten in de oven.

Bon appétit!

Liefs
x

 

 

 

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie