Hoe kies je het juiste telefoon abonnement – Tips!

Een tijdje geleden schreef ik een artikel met tips waar je op moet letten wanneer je een nieuwe telefoon koopt. Vandaag deel ik weer een soortgelijk artikel, maar dan over mobiele abonnementen! Heb jij een telefoonabonnement of overweeg je om één aan te schaffen? Scrol dan naar onder om dit artikel te lezen!

Prepaid
Weet je nog toen je vroeger klein was en naar de winkel ging om een bonnetje met een code te kopen zodat je weer beltegoed had? Ik vond dit als kind helemaal geweldig! Prepaid is een vast bedrag dat je koopt en met dat tegoed kun je bellen, sms’en en internetten. Wanneer het tegoed op is kun je alleen nog gebeld worden.

Abonnement met telefoon
Een abonnement met telefoon kopen klinkt natuurlijk super verleidelijk, maar het is niet altijd goedkoper om voor een zogenaamde ‘mooie’ combideal te kiezen. Daarnaast kan het ook zorgen voor minder vrijheid omdat je er één of twee jaar aan vast zit. Hou dus een serieus onderzoek naar verschillende combideals zodat je de juiste deal kiest! Wanneer je dit doet kun je wel tot 100 euro besparen per jaar, super belangrijk dus.

Sim only
Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een Sim only abonnement. Je betaald alleen de kosten van het abonnement en bij veel providers kun je het tarief wijzigen of stopzetten per maand. Op die manier heb je dus ook niet het gevoel dat je een verplichting aangaat en ben je vrij in je keuze.

Hoe maak je de beste keuze?
Bekijk als eerste wat jou gemiddelde verbruik is per maand. Op deze manier weet je precies wat je nodig hebt kun je de helft van de providers waarschijnlijk al wegstrepen!

Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van wifi, dan weet je dat je weinig hoeft te betalen voor data. In dit geval kun je het beste kiezen voor een Sim Only abonnement. Lees verder altijd goed de voorwaarden zodat je weet wat je te wachten staat.

Mocht je benieuwd zijn naar mijn vorige artikel klik dan even op het onderstaande linkje: Hoe kies je een nieuwe telefoon – tips

Liefs
x

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close