Mini quiche met spek en vegetarisch

Ben jij net als ik dol op quiche? Die kleine hartige taartjes gevuld met al dat lekkers. In dit artikel laat ik je zien hoe je gemakkelijk zelf deze schattige taartjes kunt maken. Mocht je vegetarisch zijn, dan is dit recept ook geschikt voor jou!

Wat heb je nodig:

 • 1 blik ananas
 • 1 pakje ontbijtspek
 • 1 pakje feta kaas
 • 1 pakje bladerdeeg
 • 1 potje crème fraîche (200 ml)
 • 3 eieren
 •  snufje peper/zout en oregano
 • muffinvorm van siliconen of papieren muffinvormpjes

Haal als eerste het bladerdeeg uit het pakje zodat deze vast kunnen ontdooien. Van één plakje bladerdeeg maken we één mini quiche.

Snij intussen wat ananas, ontbijtspek en feta in kleine blokjes. Ik maak twee verschillende varianten, één met ananas en feta kaas, en de andere met ananas en ontbijtspek.

De bladerdeeg kun je wikkelen in het vormpje van een muffinvorm. Daarna leg je wat ananas/ontbijtspek en ananas/feta kaas in het vormpje. Easy hé?

Nu gaan we het het beslag maken. Voeg drie eieren, crème fraîche, peper en wat oregano toe in een beslagkom, klop dit los met een garde. Verwarm de oven intussen voor op 200 graden.

Als je mengsel klaar is giet je dit in de vormpjes. Pas op dat ze niet te vol doet want de quiche zal in de oven nog rijzen. Je hoeft de bladerdeeg randjes niet perse in te smeren met ei, die van mij werden vrij bruin terwijl ik eerlijk gezegd was vergeten om de quiche te besmeren met ei. Laat de quiche ongeveer 25 minuten in de oven gaar worden.

En voilà jou lekkernij is klaar!

Heerlijk om eens te serveren tijdens een verjaardag of gewoon voor een gezellige avond met vrienden. Zoals je las is het niet veel werk en iedereen zou dit kunnen maken, zelfs als je niet zo´n held bent in de keuken haha!

Ik vond beide varianten erg lekker en kan eerlijk gezegd niet kiezen welke ik de volgende keer weer zal maken. Laat in een berichtje weten wat jij hiervan vond en of jij dit zelf wel eens maakt!

Volg jij mij al op facebook, instagram, pinterest, twitter of google+?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments

 1. Immie Krol
  1 april 2018 / 11:43

  Lekker! De ananas geeft de quiche een lekkere frisse smaak lijkt me; ga ik zeker eens proberen!
  Zelf gebruik ik ook vaak fillodeeg, maar dan is het geen echte quiche maar meer een soort van hartig “buideltje”. Ik vul ze dan bijvoorbeeld met zongedroogde tomaat met geitenkaas of gerookte zalm met kruidenkaas of (voorgebakken) gehakt met paprika…
  Er zijn zoveel variaties! Het is maar net wat er in de koelkast ligt😀
  Fijne Paasdagen!

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   2 april 2018 / 13:09

   Dankjewel jullie ook! 🙂

 2. 1 april 2018 / 20:14

  Lekker! Quiche lusten wij ook graag, maar ik vind het meestal best een klus om te maken. Op deze manier gaat het veel makkelijker. Ik ga het een keertje maken als ik het niet vergeet en dan zet ik hem in mijn KeeK (als het er net zo smakelijk uitziet als die van jou!)

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   2 april 2018 / 13:07

   Leuk! 🙂

Secured By miniOrange