Mini pizza’s van courgette

Courgette is een ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie, die veel als groente wordt gegeten. Een courgette kan geel of groen zijn en vandaag gebruik ik de groene variant!

Pizza’s zijn natuurlijk niet zo gezond maar wat nou als we die wel een stukje gezonder kunnen maken? Precies dit ga ik doen met een courgette!

Wat heb je nodig?

 • 1 pakje salami
 • 1 bol mozarella
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 courget
 •  peper
 •  zout

Voor dit artikel heb ik niet heel veel gemaakt dus het aantal ingrediënten ligt even aan jezelf, hoeveel je er maakt. Snijd als eerste de courgette in dikke plakken, pas op doe dit niet te dun want dan is je pizzaatje straks niet meer stevig.

Smeer vervolgens een laagje tomatenpuree over de courgette schijfjes heen. Dit geeft een lekkere basissmaak.

Snijd nu de salami en de mozzarella in kleine blokjes of een andere gewenste vorm, blokjes vond ik wel leuk staan haha. Mozzarella is vrij flauw van smaak en de salami en de tomatenpuree brengen dit in zijn geheel goed op smaak.

Leg de gesneden blokjes salami en mozzarella nu op elke schijfje courgette en breng vervolgens nog een klein beetje op smaak met wat peper en zout.

Tadaaa, nu is jou ‘gezonde’ mini pizza bijna klaar. Alleen nog even in de oven gedurende 10 minuten. Serveer de snack met wat gestrooide peterselie en vollá je bent nu helemaal klaar.aantal graden

Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt en ik moet zeggen dat ik ze best oké heb gemaakt! Ook vond ik dit een heerlijke snack, zoutig, hartig en een beetje zoetig door de courgette.

Wat is jouw favoriete ‘gezonde’ snack?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

 1. Immie Krol
  1 maart 2018 / 11:58

  Mmm, dat ziet er heerlijk uit Fabiënne!
  Zelf maak ik graag een gezonde variant op chips en nootjes.
  Nootjes: kikkererwten laten uitlekken en mengen met paprikapoeder, chilipoeder en olie en dan een half uurtje in de oven op 200 graden.
  Chips: plakjes kaas bestrooien met paprikapoeder en 90 seconden op vol vermogen in de magnetron.

Secured By miniOrange