Mini lasagne met gevulde pasta en pesto

Pasta kun je op allerlei manieren maken, zo bedacht ik deze variant lasagne. Voor dit recept heb je helemaal geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Bij ons viel deze lasagne erg in de smaak, mede omdat het zo simpel is om te maken. Benieuwd? Scrol dan naar onderen om het recept te lezen!

Ingrediënten (2 personen)

  • 3 plakken achterham
  • 1 potje pesto (of vers: pesto maak je in een handomdraai zelf! – Recept)
  • peterselie
  • snufje peper, zout en Italiaanse kruiden
  • 200 gram gevulde tortelini (voorkeur kaasvulling)
  • 1 pakje gezeefde tomaten ( +/- 250 ml)
  • 1 grote ui
  • 150 gram snijboontjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje geraspte kaas
lasagne

Bereidingswijze

Snipper de ui en bak deze samen met de snijbonen in een grote (wok) pan. Voeg na ongeveer 10 minuten, als de groente gaar is, de knoflook toe.

Kook de verse tortelini volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Voeg de pasta bij de groente samen met 250 ml tomatensaus.

Meng de saus goed door de pasta en groente. Breng op smaak met een snufje peper, zout en Italiaanse kruiden.

Daarna kun je de pasta verdelen in een ovenschaal.

lasagne

Snij de ham in repen en leg deze op de pasta. Schep met een lepeltje enkele druppen pesto op de ham en bestrooi dit vervolgens met geraspte kaas.

lasagne

Schuif de mini lasagne in een voorverwarmde oven op 150 á 170 graden en laat de pasta 10 minuten garen. Controleer af en toe of de kaas niet te donker wordt.

lasagne

Serveer de pasta met een beetje peterselie en het gerecht is klaar om gegeten te worden!

Misschien vind je dit recept ook leuk?

lasagne

Eet smakelijk!

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *