Makkelijke kamerplanten – mijn top 5!

Makkelijke kamerplanten. Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten of kijk je er liever niet te veel naar om? Dan is dit een goed artikel om te lezen! Planten zijn niet altijd makkelijk om mooi te houden en zeker niet als ze speciale wensen hebben. Lees je gezellig mee?

Psst. Volg jij me al op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Dit zijn makkelijke kamerplanten!

1. Yucca
De Yucca komt van oorsprong uit (midden) Amerika. De plant staat beter bekend als Palmleli en staat het liefst op een zonnige plaats. Een makkelijke plant omdat hij weinig water verlangt.

makkelijke kamerplanten

2. Schefflera
Een Schefflera wordt ook wel de Vingerboom genoemd. Van oorsprong komt de plant uit Australië. Een Schefflera is een mooie en sierlijke kamerplant die erg groot kan worden. Zet de plant op een lichte standplaats en geef de plant 1 keer in de week een klein beetje water. Een Schefflera is te koop met een diepgroen, groen, goud of geel blad.

makkelijke kamerplanten

3. Pannekoekplant
In de jaren 70 was de Pannekoekplant erg populair. De naam van deze plant is niet zo gek aangezien hij platte en ronde bladeren heeft. Zet de pannekoekplant op een zonnige standplaats en geef de plant één keer in de week een klein beetje water.

makkelijke kamerplanten

4. Pluimasperge
Ik noem het liever een mosplantje haha. Super makkelijk te onderhouden en past in elk interieur. De plant kun je het beste op een plekje neerzetten waar halfschaduw is, geen direct zonlicht. Geef de plant af en toe water, maar pas op dat de grond niet vochtig is. De Pluimasperge overleeft het prima als je een keertje water vergeet te geven.

makkelijke kamerplanten

5. Chamaedorea
Dit is mijn favoriete plant die in de woonkamer staat! De Chamaedorea is een palm uit Mexico die klein blijft. Het is een sterke kamerplant en heel eenvoudig qua onderhoud. Zet de plant op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Geef één keer in de week een klein beetje water, niet te veel. Zorg dat de grond niet vochtig is.

Hopelijk vond je dit artikel leuk om te lezen, makkelijke kamerplanten. Wat is jouw favoriete kamerplant?

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Liefs
X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close