De leukste plekjes in zuid-Frankrijk

Naast het delen van vele vakantie foto´s op mijn Instagram leek het mij leuk om dit ook met jullie te delen via een artikel. In dit artikel vertel ik over de leukste plekjes in Frankrijk waar ik dit jaar op vakantie ben geweest. Mocht jij ooit naar Frankrijk op vakantie gaan dan zijn deze plekjes zeker een aanrader.

Deze vakantie verbleven wij in het dorpje Saint-Remy de Provence, ongeveer een uurtje rijden naar de middellandse zee. Een super leuk dorpje met veel winkeltjes, terrassen en gezelligheid!

Troyes:
Een super tof, oud schilderachtig dorpje wat romantisch is aangelegd met veel verschillende winkeltjes en terrassen op het plein. In de avond speelt er meestal iemand op het plein met een gitaar, waar veel mensen omheen staan. Kortom een super gezellige sfeer.

Naast alle leuke winkeltjes en terrassen zijn er ook een aantal super mooie kerken. Om heel eerlijk te zijn heb ik niet zoveel met het geloof behalve dat je elkaar met resepect moet behandelen. Ondanks dat ik niet gelovig ben vind ik het zo af en toe wel mooi om grote, ‘mysterieuze’ kerken te bezoeken wanneer dit op de route ligt.

Deze kerk ligt ook in het dorpje Troyes en valt zeker niet te missen!

Het verblijf in Troyes zou ik je voor 2 nachten aanraden, wat ik ook heb gedaan. Het is een leuke tussenstop maar niet om heel lang te verblijven.

Saint-Remy de Provence
Mocht je gek zijn op de zon en de warmte? Reis dan zeker af naar dit toffe dorpje! Ook dit dorpje heeft onwijs veel leuke (souvenirs) winkeltjes en bevat veel terrassen en plekjes om gezellig uit eten te gaan.

Roussillon
Een prachtig woestijn achtig wandelgebied met hele mooie kleuren. Roussillon is een toeristisch dorpje wat erg geliefd is om te bezoeken door vakantiegangers.

Wanneer je het dorpje uitloopt kom je bij een poortje waar je een wandeltocht kunt doen. Voor de wandeltocht moet je wel een ticket betalen, maar dit is zeker de moeite waard aangezien je er alleen al prachtige foto’s kunt schieten!

Pont D’Avignon
Als je in de buurt bent van Avignon, bezoek dan zeker de pont! Tegenwoordig is er nog maar een halve brug overgebleven, maar het uitzicht vanaf de beroemde middeleeuwse brug op Avignon is nog steeds heel mooi!

Bij het kopen van een ticket krijg je een audioset mee met een koptelefoon, waarbij van alles verteld wordt in de door jou gekozen taal. Super tof om een stukje geschiedenis mee te pikken, vind ik persoonlijk haha!

Gordes
Gordes is nog zo’n beroemde bezienswaardigheid vanwege het mooie uitzicht op de berg, naar het dorpje. Ook bevat het dorpje leuke winkeltjes en terrassen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekjes te bekijken in zuid-Frankrijk maar dit vond ik toch wel de gaafste. Naar welk land gaan jullie meestal op vakantie?

Liefs
x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *