Lasagne met spinazie en ricotta – vegetarisch

Lasange met spinazie en ricotta. Een recept dat je echt eens moet proberen! Deze lasagne met spinazie en ricotta is onwijs lekker van smaak. Ondanks dat dit recept vegetarisch is, mis je geen vlees. Wil je liever wel vlees door deze lasagne? Kies dan bijvoorbeeld voor kip of spekjes.

Psst. Volg jij me al op Instagram @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Lasange met spinazie en ricotta

Ingrediënten (2 á 3 pers.)

  • +/- 6 á 7 lasagnebladen
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 uien
  • 1 bakje champignons
  • 2 bosui
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 gram ricotta
  • 220 gram mozzarella (1 bol)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gram mascarpone
  • 1 ei
  • snufje zwarte peper en zout
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel basilicum
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Snipper 1 ui en bak deze met een scheutje olie of boter in een (diepe) pan. Wordt de ui glazig? Voeg dan 2 geperste teentjes knoflook toe en bak 1 minuut mee.

Voeg nu steeds een handje spinazie toe. Herhaal dit proces tot alle spinazie is geslonken en schep af en toe om. Draai het vuur daarna uit.

Lasange met spinazie en ricotta

Pak nu een andere grote pan en bak hier ook 1 gesnipperde ui in. Wordt de ui glazig? Voeg dan nogmaals 2 teentjes knoflook toe. Roer na 1 minuut de tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum, Italiaanse kruiden en een snufje zwarte peper en zout door het mengsel.

Voeg als laatste de grof gehakte champignons toe en schep deze ongeveer 1 minuut door de saus.

Lasange met spinazie en ricotta

Pak nu een (beslag) kom en doe daar de ricotta, mascarpone, ei en rasp de helft mozzarella van de bol. Meng alles glad tot een roommengsel en breng verder op smaak met zwarte peper en zout.

Voeg als laatste de spinazie (inclusief het vocht.) toe en meng dit goed door het roommengsel.

Op de onderstaande foto’s laat ik je stap voor stap zien, hoe je de lasagne moet vullen.

Bedek de bodem met een klein laagje tomatensaus en leg er dan 2 lasagnebladen op. Bedek de lasagnebladen met een flinke eetlepel van het roommengsel en daarna weer een laagje tomatensaus.

Vervolgens leg je er weer 2 lasagnebladen op, bedekken met het roommengsel en daarna weer een laagje tomatensaus. Herhaal dit proces tot je 3 lagen lasagnebladen hebt!

Lasange met spinazie en ricotta

Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi er de overgebleven helft van de mozzarella over. Deze kun je in stukjes snijden of raspen. Als laatste strooi je er ook nog een handje geraspte kaas over en nog een snufje Italiaanse Kruiden en zwarte peper.

Schuif de lasagne met spinazie en ricotta in een voorverwarmde oven op 150 á 160 graden en laat deze ongeveer 25 á 30 minuten garen.

Misschien vind je dit gerecht ook leuk om te lezen?

Controleer de lasagne met spinazie en ricotta na 20 minuten. Heeft de lasagne een mooie bruine kleur, dan is het gerecht klaar!

Lasange met spinazie en ricotta

Tip: Strooi als laatste wat ringen bosui over de lasagne. Dit maakt het gerecht nog iets lekkerder! <3

Lasange met spinazie en ricotta. Ga jij deze variant proberen?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Immie
    22 januari 2021 / 10:40

    Wat een heerlijke lasagne! Deze variant maak ik ook regelmatig met zalm; ook heel lekker in combinatie met de romige spinazie. Mijn nieuwe favoriet is lasagne al forno volgens een recept van Brenda kookt. Echt een aanrader!
    Groetjes!😘

  2. 26 januari 2021 / 11:03

    Wat een heerlijke lasagne! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel eens maak van de Knorr wereldgerechten, maar nooit helemaal zelf.