Kruidige kipburgers in een handomdraai

Kipburgers maken op een een simpele en snelle manier, wie wil dat nou niet! Bij het avondeten hebben veel mensen wel eens een kipburger of gewoon lekker op een broodje met sla en andere groente geserveerd. In dit artikel laat ik je mijn recept zien voor een snel en gemakkelijke manier om deze burgers te bereiden!

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 1 ei
  • 1 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse peterselie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel paneermeel

Snij als eerste kip in hele fijne blokjes. Pas op dat je de blokjes niet te groot snijdt want dan krijg je een burger met ‘rauwe’ stukjes kip. Doordat je de kip in hele fijne blokjes snijdt zal de burger snel gaar zijn. Doe de kip in een schaaltje waar je straks alles in kunt mengen.

Voeg nu het ei, paprikapoeder, peper, zout, knoflook en peterselie toe en meng alles goed. Voeg vervolgens de paneermeel toe en roer dit door het mengsel.

Zet nu een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur en doe ter grote van een ‘ijslepel’  het kipmengsel in de pan. Laat op zacht vuur ongeveer 1,5 minuut bakken en draai de burgertjes daarna een paar keer  voorzichtig om.

Serveer de kipburger bij het eten of doe het op een lekker broodje met je favoriete saus en groente.

Dit recept is super makkelijk te maken en weinig werk. Nu je de kipburger zelf hebt gemaakt weet je precies wat voor ingrediënten in dit recept zitten, dus ook een stuk gezonder zonder al die conserveringsmiddelen!

Wat is jullie favoriete recept of gerecht van dit moment?

Liefs
x

 

 

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Immie
    22 maart 2019 / 11:08

    Wat een goed idee! En precies zoals je zegt: puur eten zonder toevoegingen!
    Momenteel heb ik twee favoriete gerechten: jambalaya met kip en chorizo (recept van Allerhande) en Marokkaanse couscous (een verspakket van AH).
    Groetjes!