Koude broccolisalade met rode ui en bosui

Nu het buiten steeds warmer wordt, vind ik het fijn om salades te eten. Deze koude broccolisalade met rode ui en bosui is heerlijk fris en past uitstekend bij een barbecue. Het recept is niet moeilijk en je kunt het ook nog eens van te voren maken. Lees je mee?

broccolisalade

Ingrediënten (2-3 pers.)

  • 400 gram broccoli
  • 2 bosui
  • 1 rode ui
  • een halve komkommer
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 30 gram pijnboompitten
  • scheutje citroensap
  • snufje zout en peper
  • handje cherrytomaatjes

Bereidingswijze

Begin met het koken van de broccoli. Kook dit volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan en draai het vuur uit na enkele minuten.

broccolisalade

Doe de broccoli in een kom samen met de gesneden bosui, gesnipperde rode ui, gehalveerde cherrytomaatjes en de pijnboompitten.

Tip: Eet je de broccolisalade later op de dag? Voeg dan op het laatste moment de tomaatjes toe.

broccolisalade

Doe de crème fraîche, mayonaise, peper, zout en een scheutje citroensap in een apart schaaltje en meng dit tot een sausje. Roer de saus daarna door de broccoli.

Ondanks dat ik geen fan ben van broccoli, vind ik deze salade echt heerlijk. De broccolisalade proeft fris en is een lichte salade die je prima bij de barbecue kunt serveren!

broccolisalade

Wat is jouw favoriete salade?

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. 10 juli 2020 / 08:57

    Hmmm dat ziet er goed uit! Dat moet ik toch eens proberen!