Koude aardappelsalade met krieltjes, bosui en spekjes

Aardappelsalade is helemaal niet zo moeilijk om te maken en veel lekkerder dan uit de winkel. Dit recept is geschikt voor bij de barbecue, als lunch en zelfs als avondeten. Dat komt omdat deze aardappelsalade enorm vult. Lees je mee?

aardappelsalade

Ingrediënten ( 2 personen)

  • 350 á 400 gram krieltjes
  • snufje peper, zout en dille
  • 3 á 4 bosuitjes
  • 150 gram spekreepjes
  • 2 flinke eetlepels mais
  • 2 eetlepels Yofresh of mayonaise
  • scheutje boter of olie

Bereidingswijze

Bak als eerste de krieltjes in een pan met een beetje boter of olie. Schep regelmatig om op middelhoog vuur. Draai het vuur uit na een kleine 15 minuten, als de krieltjes zacht zijn geworden.

Schep de krieltjes op een bord of schaal en laat ze afkoelen. Snij vervolgens de bosui in ringen en bak de spekjes in een pan, zonder boter.

Spekjes kun je bakken zonder boter omdat deze al heel vet zijn. Bak de spekreepjes krokant zoals op de onderstaande foto. Laat de spekjes uitlekken in een vergiet en schep deze daarna op een bord of schaal, zodat ze kunnen afkoelen.

Zijn de aardappeltjes en spekjes inmiddels afgekoeld? Doe dan alles bij elkaar in een schaal, ook de mais. Strooi een beetje peper en zout over het mengsel en voeg als laatste de Yofresh toe.

Het liefst gebruik ik Yofresh in dit gerecht omdat de smaak iets frisser is dan mayonaise.

aardappelsalade

Meng alles goed door en strooi er nog wat dille over.

Misschien vind je dit gerecht ook leuk?

aardappelsalade

Wil je liever een vegetarische variant, laat dan de spekjes weg en voeg iets meer zout toe. De aardappelsalade is dan net zo lekker.

aardappelsalade

Wat is jouw favoriete (koude) salade?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment