Kleine bladerdeegtaartjes – Quiche Lorraine

De Quiche Lorraine is een klassieke Franse hartige taart, die onwijs lekker is! Meestal maak je de quiche in een grote schaal, maar ik besloot de kleine variant te maken. Voor de quiche heb je niet veel ingrediënten nodig en het is ook nog eens makkelijk om te maken. Lees je mee?

Ingrediënten ( 2 pers.)

  • 2 kleine schaaltjes (bestendig voor in de oven)
  • +/- 50 gram spekreepjes
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • geraspte kaas
  • snufje peper en nootmuskaat
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • scheutje olie
Quiche Lorraine

Bak de spekjes krokant in een pan en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer, zodat deze alvast kunnen ontdooien.

Ondertussen kun je de vulling maken. Klop de eieren los in een kom samen met de crème fraîche, een klein handje geraspte kaas, peper en nootmuskaat.

Quiche Lorraine

Vet de ovenschaaltjes in met een beetje olie of boter en vouw dan het plakje bladerdeeg in het schaaltje. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Quiche Lorraine

Tijd om de schaaltjes te vullen! Leg op de bodem een paar spekjes en vul de quiche met het roommengsel. Strooi er nog wat geraspte kaas over en eventueel wat spekjes als je nog wat over hebt.

Quiche Lorraine

Schuif de Quiche Lorraine ongeveer 10 á 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Controleer af en toe of de Quiche Lorraine gaar is, door er met een prikker in te steken. Als de prikker nog nat is, laat de taartjes dan nog iets langer garen.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. 10 juni 2020 / 16:08

    Hallootjes, bedankt om je receptje met ons te delen ! Ziet er lekker uit ! En het leuke aan quiche is dat je kan toevoegen wat je zelf wenst. Ik maak het niet vaak maar als mijn man een portie maakt is het vooral met zalm en broccoli , echt super lekker !