Kipspiesjes Tapas met Honing Mosterd

Kipspiesjes Tapas met Honing Mosterd

Kipspiesjes Tapas met honing mosterd. Zoek je nog een lekker en simpel hapje voor een gezellige tapasavond? Probeer dan zeker eens deze heerlijke kipspiesjes tapas met honing mosterd! Je kunt de spiesjes van te voren bereiden en in de koelkast bewaren omdat het een koud gerecht is.

Psst. Volg jij me al op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Kipspiesjes Tapas met Honing Mosterd

Ingrediënten Kipspiesjes Tapas met Honing Mosterd

  • 2 kipfilets á 400 gram
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • Snufje zout en peper
  • Optioneel: 1 bosui

Bereidingswijze

Snij als eerste de kip in ‘grote’ stukken en doe alle blokjes in een kom. Voeg nu de zonnebloemolie, honing en mosterd toe. Als je van mosterd houdt, voeg dan 2 eetlepels toe en anders 1,5 eetlepel.

Kipspiesjes Tapas met Honing Mosterd

Laat de kip nu een uurtje rusten en lekker marineren. Dek de schaal af met bijvoorbeeld aluminiumfolie.

Tip: Laat de kip een nachtje marineren, dan is de smaak extra lekker!

Nu is het tijd om de kip te gaan bakken in een koekenpan. Schep de kip op middel vuur regelmatig om en draai het vuur uit als de kip gaar is.

Laat de kip even afkoelen en prik ze vervolgens aan satéprikkers.

Bewaar de kipspiesjes in de koelkast en strooi voor het serveren nog wat ringen bosui over de kipspiesjes.

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Kipspiesjes Tapas met Honing Mosterd

Ga jij deze lekkere gemarineerde kipspiesjes proberen?

Eet smakelijk!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?