Leuke en simpele hapjes voor kerst

Vorige week vrijdag verscheen een artikel op mijn blog, kersthapjes deel 1. Mocht je deze nog niet gespot hebben, aanrader! Vandaag deel ik nog een paar hapjes voor kerst, lees je mee?

Avocado uit de oven

Wat heb je nodig (3 á 4 pers.)

  • 1 avocado
  • paprikapoeder
  • bacon

Snij de avocado door de helft en verwijder de grote pit. Verwijder daarna de schil van elk partje.

Wikkel een half plakje bacon om de avocado. Bestrooi als laatste alle partjes met paprikapoeder en leg ze in een voorverwarmde oven 150 á 170 graden. Na 5 á 8 minuten zijn de hapjes klaar en ready om te serveren.

Bladerdeeg rolletjes met cocktailworstjes

Wat heb je nodig ( 22 stuks)

  • 1 blik cocktailworstjes
  • 4 – 5 vellen bladerdeeg
  • melk (om mee te bestrijken)
  • sesamzaadjes (optioneel

Verwarm de oven voor op 170/200 graden en haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer zodat deze kunnen ontdooien.

Laat de cocktailworstjes uitlekken en snij de vellen bladerdeeg, als deze zijn ontdooid in 5 repen. Leg op iedere reep 1 worstje en rol deze luchtig op. Leg de bladerdeeghapjes op een vel bakpapier en bestrijk alle rolletjes met melk en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bak de snack in 10 á 15 minuten mooi bruin en serveer met een dipsaus zoals mosterd of ketchup.

Gevulde aardappel met spekjes en bosui

Dit recept staat al een poosje op mijn blog, maar deze is zo lekker dat ik besloot om het nogmaals te delen bij deze kersthapjes.

Verwarm de oven voor op +/- 160 graden

Wat heb je nodig (4 pers.)

  • 4 vastkokende aardappels
  • 150 gram spekjes
  • 4 bosuien
  • +/- 125  gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • Snufje peper en zout

Kook de aardappels net niet helemaal gaar en laat ze afkoelen op een bord of snijplank. Bak ondertussen de spekjes krokant en bak als laatste de gesneden bosui kort mee.

Pak nu een kom en doe daar de spekjes en bosui in. Voeg vervolgens de crème fraîche, zout, peper en kaas toe, en roer alles goed door. Hol de aardappel voorzichtig uit en vul deze met het roommengsel. Strooi nog een beetje kaas over de aardappel voor een extra krokant laagje en laat het 10 minuten garen in de oven.

Hopelijk heb je nu voldoende inspiratie gekregen voor kerst. Laat vooral weten wat jij gaat maken!

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *