Instagram

Photo-Plog December & Januari 2021: Kerst, lockdown en spelletjes spelen!

Oeps! Deze Photo-Plog van december kwam veel later online dan gepland. Het leek me daarom handig om jullie ook alvast mee te nemen in de maand januari. Lees je weer gezellig mee?

December was een ontzettend leuke maand ondanks de lockdown. Ik vierde o.a. mijn verjaardag, kerst en oud & nieuw.

Week 49

Ik werkte de hele week aan mijn blog en was veel aan het leren. Niet een hele bijzondere week dus.

Vrijdag 4 december was ik jarig, hoera! Ondanks het coronavirus maakte we het thuis gezellig en hingen we de slingers en ballonen op. Toen ik terug kwam van de supermarkt had vriendlief cadeaus ingepakt en als verassing op de eettafel gezet. Zo lief haha!

Die avond besloten we te gaan gourmetten, alweer haha! Ik vind dat zo gezellig, lekker lang tafelen.

weekmenu

Omdat we dit jaar geen sinterklaas hebben gevierd i.v.m. corona besloten we zaterdagavond al de kerstboom op te zetten, onder het genot van kerstmuziek. Gezellig! <3

Die avond gingen we nog een keertje gourmetten. Er was nog behoorlijk wat vlees en groente over van vrijdag, wat natuurlijk geen straf was haha.

Week 50

De week daarna kwamen er een aantal hele toffe perspakketjes binnen. Ik was dus vooral aan het werk voor mijn blog. Ik fotografeerde de producten, schreef artikels en maakte nog wat leuke content en een winactie voor Instagram.

Mocht je het leuk vinden om mij op Instagram te volgen, klik dan hier: @enjoyyourownbeauty.nl

Donderdagavond begonnen we met deel 1 van Harry Potter. Deze films zijn hier echt een favoriet. Ondanks dat we alle delen al heel vaak hebben gezien, besloten we nogmaals een marathon te houden. Welke films kan jij eindeloos kijken? 🙂

lockdown
Gelijk een leuke tip tijdens deze lockdown: hou een film marathon!

Week 51

De week voor kerst was niet heel spectaculair. Ik was vooral druk met studeren en ik had op maandag een lange lesdag.

Zaterdagavond kwam een vriendin langs en dronken we een wijntje. We hebben de hele avond complicaties gekeken van Chateau Meiland, geweldig programma haha! <3

Onlangs kwam ik trouwens ook nog een hele leuke blog tegen van Patriciakleijn.nl. Een aanrader als je graag blogs leest! <3

Week 52 (kerst)

En toen was het alweer kerst! Ondanks dat het dit jaar allemaal wat anders was dan anders, hebben we genoten van de feestdagen! Hopelijk jullie ook. <3

Kerstavond keken we Chateau Meiland en maakte we gevulde mini pasteitjes met kipragout. Genieten!

lockdown

1e kerstdag waren we lekker thuis en gingen we later nog even naar familie toe. (Uiteraard was het allemaal coronaproof.) Door de gezelligheid ben ik helemaal vergeten een foto te maken, oeps! Wel heb ik nog een foto van ons ontbijt terug kunnen vinden. :p

lockdown

2e kerstdag waren we in de middag bij familie en gingen we weer gourmetten. 🙂

Zondag besloten we een derde kerstdag te houden aangezien deze in het weekend viel. We aten als voorgerecht mosterdsoep en als hoofgerecht rollade, witlof ham/kaas en aardappelkroketjes. Wat is jouw favoriete kerstmaaltijd?

weekmenu
Voorgerecht: Mosterdsoep
lockdown
Hoofdgerecht: Aardappelkroketjes, witlof uit de oven, rollade met ananas, sperzieboontjes en champignons.

Week 53

Dinsdag ging ik naar de winkel om de weekboodschappen te halen. Ik kocht uiteindelijk boodschappen voor 1,5 week. Heerlijk om alles in huis te hebben!

Misschien vind je dit artikel leuk om te lezen?

lockdown

Oud en nieuw waren we thuis. We hadden besloten om een aantal cadeautjes onder de kerstboom te leggen en deze op Oudejaarsavond uit te pakken. Zo gezegd, zo gedaan. Zo hadden we toch nog iets om naar uit te kijken. Let’s be positive. Wat mis jij het meeste nu we in lockdown zijn?

Tijd voor oliebollen!

Week 1

En toen was het alweer januari 2021. We kregen beide de kriebels om de kerstboom op te ruimen en het hele huis schoon te maken. Een fijne start van 2021.

Week 2

De tweede week van januari was eigenlijk best saai. Ik was voornamelijk aan het leren en had moeite om weer in het ritme te komen na de feestdagen haha. Naast het studeren, huishouden en bloggen werden er nog een aantal hele leuke perspakketten bezorgd. Zo kreeg ik ineens een pakketje van Douglas en ontving ik deze heerlijke vleesvervangers van Meatless Farm!

Klik hier om het artikel te lezen:

Lekkere vleesvervangers

Week 3

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de lockdown wel een beetje zat begin te worden. Elke week lijkt hetzelfde te zijn dus veel nieuws heb ik eigenlijk niet om met jullie te delen.

lockdown

Gelukkig vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en zo bedacht ik dat ik een nieuw account wilde maken op Instagram voor mijn cavia’s. Gewoon voor de fun. <3

Mocht je het leuk vinden om dit account te volgen, klik dan op de onderstaande link!

lockdown

Week 4

De laatste week van januari was helaas ook niet heel spannend. Ik was voornamelijk druk met studeren omdat er binnenkort een belangrijk tentamen gepland staat, spannend!

Hebben jullie nog leuke doelen voor 2021? Zelf wil ik dit jaar sparen voor meer (2 pers.) spelletjes. We merken dat we dit beide erg leuk vinden om te doen en het is weer even iets anders dan de tv ’s avonds. Regenwormen is trouwens echt een aanrader! Ook spelen we regelmatig stratego, love it!

lockdown

Ondanks dat deze photo-plog erg laat online is gekomen en ik weinig kon beleven door de lockdown, wil ik iedere lezer/bezoeker nog een heel fijn, gezond en gelukkig 2021 wensen! <3

Tot de volgende maand!

Liefs
x

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 27 januari 2021 / 17:10

    Oh mosterdsoep zo lekker, ik heb dit ooit ook een keer bij mijn ouders op.. hmmm ik heb vanmiddag voor het eerst erwtensoep gemaakt en met succes 🙂 Leuk dagboekje heb je gedeeld met ons!

  2. 27 januari 2021 / 22:03

    Ook voor jou nog de allerbeste wensen voor 2021! Wij houden hier ook van Harry Potter. Geweldig om te zien. En ook regenwormen is hier favoriet.