Pasta is er in vele soorten en variaties maar vaak maken we altijd dezelfde pasta klaar. Vandaag laat ik jullie een recept zien wat snel en gemakkelijk te maken is. Mocht je een keertje geen zin hebben om te koken dan is dit recept ideaal. Mocht je niet van kaas houden dan is dit recept helaas niks voor jou en anders zit je hier helemaal goed!

Wat heb je nodig? ( 1 pers.)

  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 1 ei
  • 100 gram tagliatelle
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 cherrytomaatjes
  • handje rucola
  • snufje peper en zout

Dit gehele recept maak je in ongeveer 15-20 minuten.

Kook alvast de pasta gaar in ongeveer 10 minuten. De vulling is super simpel. Giet de room, ei en wat peper en zout in een kom en roer alles goed door elkaar.

Rasp de Parmezaanse kaas en doe 20 gram kaas door het mengsel heen. Dit zorgt voor een heerlijke kaas smaak!

Om een kleine twist te geven aan de pasta is het lekker om een paar schijfjes tomaat er door heen te doen. Persoonlijk vind ik cherrytomaatjes het lekkerste omdat deze wat zoeter van smaak zijn, dan een gewone tomaat.

Wanneer de tagliatelle klaar is, giet je deze af en doe je het terug in de pan. Bak de pasta nu op laag vuur, samen met het roommengsel ongeveer 4/5 minuten aan. Voeg als laatste de tomaatjes toe en bak deze kort mee.

Schep de pasta op een mooi bord en strooi als laatste nog 10 gram Parmezaanse kaas over de pasta heen. Ben je nou net als ik echt dol op Parmezaanse kaas, doe dan nog een beetje extra er overheen. Je zult zien dat de kaas de pasta maakt.

Dit is mijn recept voor als je even geen zin hebt om te koken maar toch een lekkere en snelle maaltijd wilt bereiden.

Wat koken jullie als je even geen zin hebt om eten te maken? Laat het in een reactie hieronder weten, ik ben benieuwd!

Liefs
x

4 reacties “Simpele en snelle romige kaaspasta”

  1. Eigenlijk heb ik meestal wel zin om eten te maken, want ik ben gek op koken haha. Maar een snel en simpel gerecht is bij ons pasta met mascarponesaus! Het is een recept van Jamie Oliver met een eigen twist.
    Kook je favoriete pasta (ik gebruik hiervoor meestal spaghetti of tagliatelle). Intussen bak je een half pakje (125gram) magere spekblokjes uit met 1 of 2 teentjes knoflook. Dan 4 gesneden stronken prei meebakken. Als de prei gaar is hier een bakje mascarpone door roeren tot het “gesmolten” is. De inmiddels gare pasta hiermee mengen en dan nog parmezaanse kaas naar smaak toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *