Ben jij ook dol op een portie kibbeling? Ik wel maar vaak vind ik kibbeling bij de visboer best wel duur. Wist jij dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kunt maken en dat het ook nog eens super lekker is? Ben je benieuwd en lijkt je dit lekker, lees dan zeker even mee.

Wat heb je nodig?
– 400 gram diepvries kabeljauw
– 2 eidooiers
– 150 gram bloem
– 1 flesje of blikje bier
– viskruiden met dille of zout
– patatkruiden ah (optioneel)

Verder heb je een frituurpan of braadpan nodig en een schuimspaan om de kibbeling uit de pan te halen. Bij gebruik van een braadpan heb je ook nog een flesje zonnebloemolie nodig.

Laat de kabeljauw eerst een klein beetje ontdooien en snijd de vis vervolgens in middelgrote stukken. Daarna strooi je wat viskruiden over de kabeljauw.(ontdooi de kabeljauw niet helemaal, want dan vallen de blokjes straks uit elkaar)

Nu is het tijd om het beslag te maken. Pak een kom en klop hierin de bloem en eierdooiers los. Voeg daarna al roerendĀ  steeds een beetje bier toe totdat het beslag dik genoeg is, om aan de vis te kleven. Voeg vervolgens nog wat viskruiden toe aan het beslag en roer dit even goed door.

Wees niet te zuinig met de kruiden want de smaak raakt bij het bakken snel weg!

Doop nu voorzichtig met twee vorken of lepels elk visblokje door het beslag en leg ze daarna op een bord. Ondertussen kun je de frituurpan verwarmen of een pan met wat zonnebloemolie.

Bak de kibbeling in 5 minuten mooi bruin en klaar is kees! Persoonlijk vind ik het lekker om nog wat patatkruiden over de kibbeling te strooien, zo krijgt het nog iets meer smaak!

Zoals je hebt gelezen, is dit recept super makkelijk om te maken! Voordelig en ook nog eens lekker. Dit recept kun je natuurlijk ook voor een lekkerbekje doen, het is maar net wat jij lekker vindt!

Wat vonden jullie van dit recept en heb jij dit wel eens gemaakt?

Liefs
x

 

 

3 reacties “Homemade kibbeling!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *