Home-made verse broccolisoep

Toen ik dit recept ging proberen had ik zo mijn twijfels of ik dit wel lekker zou vinden. Als ik één groente mag noemen wat ik niet lekker vind, is het wel broccoli! Maar wat als je broccoli op een andere manier maakt? Ik besloot er soep van te maken en ik kan je nu al verklappen dat het zeker een aanrader is, ondanks het jou misschien niet zo aanspreekt!

Wat heb je nodig: ( 3 á 4 personen)

 • 1 stronk verse broccoli
 • 1 aardappel
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 liter kraanwater
 • 2 kippenbouillontabletten
 • 3 eetlepels crème fraîche
 • snufje peper en zout
 • (staaf) mixer

Zet als eerste een pan water op hoog vuur en voeg zodra het bijna kookt de bouillon toe en doe het vuur zacht.

Schil en snij de aardappel in kleine blokjes, de ui en de broccoli in kleine roosjes. Bak als eerste de aardappel en de ui in een koekenpan. Wanneer de aardappelblokjes en ui een beetje zacht zijn geworden, voeg je de broccoli toe en bak je dit ongeveer 7 minuten mee op laag vuur.

Voeg als laatste de knoflook toe en bak dit heel even mee.

Voeg het mengsel van de broccoli toe aan het gekookte water en laat het op laag vuur nog 10 minuten zachtjes koken.

Haal de pan na 10 minuten van het vuur en pureer met de mixer de soep tot een mooie gladde massa. Voeg als laatste een beetje peper en zout toe en de soep is helemaal ready!

Als tip wil ik jullie nog meegeven dat het extra lekker is als je een klein beetje crème fraîche, in het midden van de soep serveert. Dit geeft net dat beetje extra bite en het ziet er natuurlijk mooi uit haha.

Maken jullie wel eens zelf soep of koop je dan altijd een pakje?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

 1. Immie
  30 januari 2019 / 19:13

  Lekker! Met wat mosterd erdoor ook heerlijk! Zelf houden we ook niet van broccoli; daarom maak ik er altijd iets van waardoor je de broccoli niet proeft. Als je wilt heb ik een lekker recept voor je van broccolli taart en een ovenschotel.
  Ik kook ook nooit meer met pakjes en zakjes: veel lekkerder en zonder rare toevoegingen, dus veel gezonder!
  Groetjes!

Secured By miniOrange