Oerhollands stoofpotje van Knorr

Maak jij wel eens een heerlijk stoofpotje klaar? Een stoofpotje is niet zoveel werk maar het stoven neemt meestal wel wat tijd in beslag, waardoor je het al snel achterwege laat. In dit artikel laat ik jullie zien hoe ik met behulp van Knorr Stoofpotje kruidenmix, mijn stoofpotje bereid!

Wat heb je nodig? (4 pers.)

  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 500 gram runderlappen
  • Knorr maaltijdmix Hollands Stoofpotje
  • margarine of olijfolie

Snij als eerste de runderlappen, ui en champignons in kleine stukjes.

Bak vervolgens het vlees kort aan en doe daarna de ui en champignons erbij. Bak alles kort aan want het mengsel moet straks nog gestoofd worden!

Blus het mengsel vervolgens af met 250 ml water en laat het op laag vuur, met een deksel op de pan 1,5 uur stoven. Schep het mengsel af en toe wel even om.

Wanneer de tijd om is moet je even het vlees controleren of het zacht genoeg is. Eigenlijk moet het vlees ´uit elkaar vallen´, wanneer je merkt dat het vlees nog wat hard is laat het dan nog 30 minuten stoven en controleer het daarna weer. Tot nu toe best makkelijk toch?

Wanneer je het vlees, ui en champignons 1,5 uur hebt laten stoven giet je er nog een keer 250 ml water bij samen met de inhoud van het zakje Knorr Hollands Stoofpotje. Laat het mengsel nu nog 15 minuten stoven en klaar is kees!

Een stoofpotje is lekker bij gekookte aardappelen met bijvoorbeeld wokgroente of verse sperzieboontjes, er zijn vele combinaties mogelijk. Zoals je hebt gezien is het opzich niet veel werk maar het stoven en controleren van het vlees neemt tijd in beslag, wat het zeker waard is.

Wat is jullie favoriete recept?

Liefs
x

 

enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Immie
    15 juni 2018 / 09:51

    Heerlijk, weer een recept! Ik ben dol op stoofpotjes, bijvoorbeeld boeuf bourguignon (met oa winterpeen en rode wijn), boeuf stroganoff ( met oa champignons, paprika, crème fraiche en wodka). Maar mijn absolute favoriet is de Filippijnse runderstoofpot (recept van Allerhande): heerlijk pittig en smaakvol! Het kost inderdaad behoorlijk veel tijd, want ik laat het vlees toch al gauw 2,5 tot 3 uur stoven, maar als je een sneller stoofpotje wil maken, dan raad ik je gestoofde kip met courgette en sperziebonen aan, ook een recept van Allerhande , heel makkelijk want je hoeft de ingrediënten alleen maar door elkaar te husselen en na een half uurtje stoven is het al klaar.
    Groetjes!