Hoe overleef ik de examens/voorbereiding

Vandaag deel ik een aantal tips hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden voor alle examens. Bijna niemand staat te springen om een aantal dagen te leren uit ´saaie´ boeken voor allerlei toetsen. Hopelijk maak ik het jullie een stukje leuker en gemakkelijker met dit artikel! Lees je mee?

 1. Raak niet in paniek
  Docenten praten je vaak echt bang als het om examens gaat, maar denk altijd realistisch na! Je hebt al het hele jaar geleerd en er zullen altijd wel een paar aandachtspuntjes blijven, bij bepaalde vakken die lastig zijn. Focus op die kleine dingen en maak een aantal oefentoetsen. Vraag je ouders of beste vriend/vriendin om hulp zodat je er helemaal ready voor bent.
 2. Be nice to yourself
  Dit is een gouden regel, vergeet die nooit! Uren in de boeken zitten heeft helemaal geen zin. Je kunt wel naar dat ene boek staren, maar heel efficiënt is dat natuurlijk niet. Maak een lekker wandeling, bekijk een toffe serie, maak een maaltijd, ga sporten, winkelen enz. Door ook de leuke dingen te doen tijdens je examenweek voelt leren niet als een ‘straf’ en zul je de stof juist beter opnemen.
 3. Study O’clock
  Vind je het moeilijk om tegen jezelf te zeggen: let’s study? Maak dan een soort schema. Probeer je zoveel mogelijk aan dit schema te houden zodat je toch voldoende leert. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: op maandag ga ik van 20:00 uur tot 21:00 uur leren en daarna heb ik vrije tijd.
 4. Stop Afleiding
  Leg je telefoon eens aan de kant of zet je toestel uit. Tegenwoordig zit iedereen 24/7 op zijn telefoon, maar een uurtje zonder overleef jij toch gemakkelijk? 😉
 5. Maak een lijst
  De titel zegt het eigenlijk al: maak een lijst met alle examens waarbij je die op datum sorteert. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht voor jezelf en weet je precies aan welk vak je prioriteit moet stellen!
 6. Stay hydrated
  Door het vele leren vergeten we vaak te drinken waardoor we hoofdpijn krijgen… Zet een flesje water op je bureau zodat je goed gehydrateerd blijft.
 7. Pak voldoende nachtrust
  Door voldoende slaap te pakken is je lichaam uitgerust en klaar om het volgende hoofdstuk te leren. Wanneer je slecht slaapt heb je vaak meer last van concentratieproblemen.
 8. Goede voorbereiding is het halve werk
  Tsja.. deze zin heb je waarschijnlijk al mega vaak gehoord, maar het is echt waar. Probeer je maar eens goed voor te bereiden. Je zult zien dat je een stuk minder stress hebt en met een gezonde spanning het examen maakt!

Good luck! 😉

Liefs
x

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close