Preitaart met aardappel, spekjes en champignons

Deze simpele en hartige preitaart is gevuld met prei, spekjes en krieltjes. Het is niet moeilijk om te maken en vult ook nog eens goed. Benieuwd naar het recept? Scroll dan naar onderen.

preitaart

Ingrediënten (2 á 3 pers.)

  • 1 zakje mini krieltjes naturel 600 gram
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 doosje champignons 250 gram
  • 4 preien
  • 1 grote ui
  • 2 eieren
  • 4 plakken schouderham
  • 1 bakje spekjes 150 gram
  • 125 gram crème fraîche
  • Handje geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje peper en zout

Bereidingswijze

Bak de krieltjes in een pan met een scheutje olie of boter gaar. Haal ondertussen ook een aantal plakken bladerdeeg uit de vriezer, zodat het vast kan ontdooien. Zelf gebruik ik ongeveer 5 plakken, om de schaal mee te bekleden.

preitaart

Snij nu de prei in ringen en de ui in stukjes. Bak dit in een andere (grote) pan. Voeg na een paar minuten de spekjes, ham en gesneden champignons toe. Bak enkele minuten tot de spekjes gaar zijn en roer de geperste knoflook door het mengsel. Mocht er nog veel vocht aanwezig zijn, giet dit dan af. Voeg daarna de krieltjes toe en meng deze door de groente. Draai nu het vuur uit.

preitaart

Bekleed ondertussen de schaal met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zo blijft de preitaart luchtig.

preitaart

Tijd om de vulling te maken! Klop de eieren los in een kom samen met de crème fraîche, handje geraspte kaas, snufje peper en zout. Verdeel het mengsel van de groente en krieltjes over de bodem en giet er vervolgens de vulling over.

preitaart

Schuif de preitaart met aardappel, spekjes en champignons in een voorverwarmde oven op 150 á 160 graden. Na ongeveer 30 á 40 minuten is de preitaart klaar. Controleer dit door in het midden van de taart te prikken, met een satéprikker. Is de prikker droog? Dan is de taart klaar.

Misschien vind je dit recept ook leuk om te lezen?

Eetsmakelijk!

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl @Foodvibes.nl of Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *