Groene asperges met een plakje bacon

Het aspergeseizoen is weer begonnen, jay! Toen ik wat jonger was vond ik asperges zo vies, maar tegenwoordig vind ik het juist een heerlijke afwisseling bij andere groentes. Dit recept kun je gebruiken voor een avondmaal of ter voorbereiding voor de barbecue.

Wat heb je nodig ( 1 persoon)

  • 10 groene asperges
  • 1 pakje bacon
  • sesamzaadjes
  • scheutje olie of boter

Kook als eerste de groente in 10 á 15 minuten gaar in een pan met ruim water en snufje zout. 

Zodra de groente gaar is kun je ze uit het water halen en even op een bordje laten afkoelen. Rol daarna stuk voor stuk de asperges in een plakje bacon. Het is ook lekker om dit te vervangen door ham.

Heb je een pan met een goede anti-aanbaklaag dan kun je er voor kiezen om geen olie of boter te gebruiken. In de bacon zit al vrij veel vet en daarom is olie of boter ook niet perse nodig.

Laat de gebakken asperges even uitlekken en leg ze daarna op een leuk bordje. Strooi als laatste een paar sesamzaadjes over het gerecht.

Wat is jullie favoriete groente?

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *