Gevulde kip met spinazie en roomkaas – recept

Onlangs maakte ik gevulde kip met spinazie en roomkaas. Super lekker en niet moeilijk om te maken. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder!

Gevulde kip met spinazie en roomkaas

Ingrediënten 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 2 á 3 eetlepels roomkaas met kruiden
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 2 á 3 handjes verse spinazie
  • 2 theelepels Italiaanse Kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • scheutje olie of boter
  • snufje zout en peper
  • 4 saté prikkers

Pssst. Volg jij me al op Instagram? @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Youtube?

Gevulde kip met spinazie en roomkaas

Bereidingswijze – gevulde kip met spinazie en roomkaas

Verwarm als eerste de oven voor op 150 á 160 graden. Snij beide kipfilets voorzichtig open, maar let op dat je ze niet helemaal door snijdt.

Verhit een scheutje olie of boter in een pannetje en bak de kipfilets op middel vuur ongeveer 8 minuten aan beide kanten aan. Je hoeft de kip niet gaar te bakken, want deze gaart straks verder in de oven!

Heeft de kip een licht goudbruin kleurtje? Draai dan het vuur uit.

Gevulde kip met spinazie en roomkaas

Ondertussen kun je de vulling maken. Hak de spinazie fijn en doe deze samen met de roomkaas, Parmezaanse kaas, geperste knoflook, en alle kruiden in een kommetje. Meng alles goed door tot je een mooi mengsel krijgt.

Gevulde kip met spinazie en roomkaas

Vul nu beide kipfilets met het roommengsel en prik in elke kipfilet 2 saté prikkertjes zodat het mengsel straks niet uit de kip kan lopen. Leg de kip in een ingevette ovenschaal en strooi nog wat paprikapoeder over de bovenkant.

Schuif de gevulde kipfilet met spinazie en roomkaas in de oven en laat nog +/- 15 á 20 minuten garen.

Tip: controleer na 15 minuten of de kip niet te bruin wordt. Elke oven is iets anders qua temperatuur. 😉

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *