Gevulde aardappel met spekjes en bosui

Ben je niet zo dol op gekookte aardappels, dan is dit recept perfect voor jou!  Simpel te bereiden en het is onwijs lekker. Dit recept is ook te bereiden op de vegetarische manier. Nieuwsgierig hoe je het maakt? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig ( 4 personen)

  • 4 vastkokende aardappels
  • 150 gram spekjes
  • 4 bosuien
  • +/- 125  gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • Snufje peper en zout

Kook als eerste de aardappels volgens de verpakking, maar pas op dat je ze net niet helemaal gaar kookt. Prik af en toe met een vork in de aardappel om te controleren of het gaar is.

Wanneer de aardappels gaar zijn kun je ze het beste op een bord leggen zodat het even kan afkoelen.

Bak nu de spekjes en wacht tot ze een beetje knapperig zijn. Bak de gesneden bosui kort en draai het vuur daarna uit. Als de spekjes en bosui klaar zijn kun je deze in een schaaltje doen. (tip: laat de spekjes uitlekken, anders wordt de saus dun.)

Voeg vervolgens de crème fraîche, zout, peper en de kaas toe en roer alles goed door.

Snij de aardappel voorzichtig door de helft en hol een klein beetje van de aardappel uit. Niet te diep want dan zal het gaan scheuren.

Verwarm de oven voor op +/- 160 graden en laat de aardappels straks 10 minuten garen.

Schep het mengsel in de aardappel en strooi er daarna nog een beetje kaas en bosui over. Dit zorgt voor een knapperig korstje.

Een super simpel recept en een leuke afwisseling voor het avondeten. De gevulde aardappel is goed te combineren met een lekkere salade of andere groente. De vegetarische variant bereiden? Vervang dan de spekjes door gesneden stukjes olijf!

Liefs
x

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *