Instagram

Fruitvliegjes bestrijden + tips

Fruitvliegjes, je kunt er gek van worden en zeker als je niet weet waar ze vandaan komen. Vorig jaar rond dit tijdstip leek er geen einde aan te komen en nu? Nu heb ik ze nog niet gezien, yes! In dit artikel vertel ik je hoe je fruitvliegjes kunt bestrijden en geef ik een aantal handige tips! Lees je mee?

fruitvliegjes bestrijden

Waar komen fruitvliegjes op af?

Fruitvliegjes zijn dol op zoete dingen, maar hebben ook een voorkeur voor overrijp of rottend fruit. Hieronder een handig lijstje waar ze allemaal op af komen.

 • Rottende en beschimmelde groenten
 • Restjes wijn in een glas of fles. Dit geldt ook voor bier.
 • Gemorst frisdrank of restjes sap of frisdrank in een glas, fles of pak
 • Verwelkte bloemen
 • Dorre blaadjes van planten
 • Bedorven voedsel in je vuilnisbak
 • Koffiedrab en theezakjes
 • Tuinaarde en potgrond. De vochtige aarde en rotte wortels trekt fruitvliegjes aan. Ze leggen hier graag eitjes in. Tijd om de planten dus te verpotten. 😉

Denk ook eens aan beschimmeld brood wat perrongeluk te lang in je keukenkast ligt.

Bestrijden

Nog steeds last van Fruitvliegjes? Dan zit er nog maar één ding op en dat is vangen! Hieronder een aantal tips!

Doctor Clean Fruitvliegjes Vanger
Mocht je denken dat ik nu een gesponsord product wil promoten, nee! Dit appeltje heb ik vorig jaar gekocht en na 6 weken waren alle fruitvliegjes verdwenen. Ik heb er tot nu toe geen last meer van gehad, dus ik kan dit product echt aanraden.

Je vult het appeltje met de bijgeleverde vloeistof en plaats het op een plek in huis, waar de fruitvliegjes vandaan komen. Zelf heb ik het appeltje gewoon in de vensterbank gezet, werkte prima. Je kunt dit product kopen bij o.a. welkoop en bol.com.

fruitvliegjes bestrijden

Azijn en afwasmiddel
Liever eerst een eigen middeltje brouwen? Probeer dan eens de azijn en afwasmiddel truc. Doe wat azijn in een kommetje of schaaltje en meng dit met een beetje afwasmiddel. Door de afwasmiddel verdrinken de fruitvliegjes.

Er zijn heel veel producten en huis, tuin en keukenmiddeltjes die je kunt proberen, maar deze twee werken echt. Hopelijk heb je wat aan de bovenstaande tips en zijn de fruitvliegjes in jouw huis snel verdwenen! Heb jij nog een andere tip om fruitvliegjes te bestrijden? Laat het dan vooral weten in een reactie hieronder. 😉

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?

Liefs
x

Psst. Volg jij mij al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. 6 augustus 2020 / 17:47

  Ik maak als we er veel last van hebben zelf een prutje, maar die appel lijkt me ook heel handig!