Een weekmenu maken – Mijn Tips

Een weekmenu maken – Mijn tips. Het scheelt veel tijd en in de meeste gevallen geef je ook daadwerkelijk minder geld uit. Super handig dus! Elke vrijdag maak ik een weekmenu en in dit artikel geef ik mijn tips aan jullie, als het je leuk lijkt om zelf ook eens te proberen. Lees je gezellig mee?

Dit is waarom een weekmenu maken handig is!

Een weekmenu maken kan een hele klus zijn, maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Althans, dit is mijn ervaring. 😉

Je hoeft maar één keer per week boodschappen te doen en je kunt veel geld besparen door al die ‘extra’ lekkernijen te laten liggen. Daarnaast geeft het ook veel rust omdat je niet elke dag het avondeten moet bedenken en je gooit minder eten weg. Een weekmenu maken – mijn tips.

Een weekmenu maken - Mijn Tips

Mijn tips om een weekmenu te maken!

1. Structuur

Zelf vind ik het heel handig om één vaste dag te hebben om boodschappen te doen. Zo kies ik er bijvoorbeeld voor om vrijdag boodschappen te halen en dan weet ik ook dat mijn weekmenu donderdagavond klaar moet zijn.

Een weekmenu maken - Mijn Tips

2. Inspiratie

Weet je niet wat je wilt eten of vind je het lastig om alles te bedenken? Neem dan eens de gratis tijdschriften mee van de Jumbo of Albert Heijn. Hier kun je veel avondgerechten in vinden.

Je kunt natuurlijk ook de weekmenu’s op mijn blog lezen. Hier deel ik elke zondag een nieuw weekmenu en laat ik ons avondeten zien!

3. Het noteren van de boodschappen

Zelf vind ik het makkelijk om een kladblok te gebruiken, gewoon pen en papier. Als eerste begin ik met het noteren van de dagen. Deze schrijf ik onder elkaar. Laat er een beetje ruimte tussen, zodat je daar de ingrediënten kunt schrijven.

Als eerste bedenk ik al het avondeten. Als laatste schrijf ik alle boodschappen op die ik wil halen om bijvoorbeeld mee te lunchen of snacks.

Een weekmenu maken - Mijn Tips

Je kunt ook een apart lijstje maken met de standaard boodschappen die voor jou elke week weer terugkomen. Denk maar eens aan brood, beleg of thee.

4. Zet alles op volgorde

Als je een hele lijst boodschappen hebt dan werkt het natuurlijk wel heel fijn als je alles op de juiste volgorde schrijft. Anders blijf je waarschijnlijk heen en weer lopen in de winkel haha.

Als ik alle boodschappen op mijn papiertje heb geschreven, pak ik mijn telefoon en open ik het kladblok. Ik zet nu alles op volgorde en maak gebruik van de functie met afvinklijst.

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Youtube?

Een weekmenu maken - Mijn Tips

5. Wissel het avondeten af

Ik probeer altijd 2 avondmaaltijden met pasta te bedenken, 3 gerechten met aardappels (gebakken, gekookt, stamppot), een ovenschotel en nog iets anders waar ik zin in heb.

Tip: vergeet niet je ontbijt, zuivel, snacks (chips, noten e.d.), fruit en lunch.

6. Geen tijd of zin om te koken? Maaltijden invriezen!

Helaas komt het bij iedereen wel eens voor dat je geen tijd of zin hebt om te koken. Mijn ultieme tip: zorg dat je altijd een gezonde maaltijd in de vriezer hebt liggen. Zo kun je deze een avond van te voren uit de vriezer halen voor de volgende dag! 😉

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat je dan moet invriezen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan stamppot!

Voorraad andijviestamppot
Zo heb je altijd wat in huis, ook als het vaste moment niet past om de wekelijkse boodschappen te halen.

Zou jij een weekmenu maken of doe je dit al?

Liefs
x

Join the Conversation

  1. Nee, ik heb wel verschillende ingrediënten in huis voor een aantal gerechten, maar bedenk niet wanneer ik wat precies eet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close