Champignonsoep – recept

Champignonsoep zelf maken, dat is niet zo moeilijk! Serveer er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijke lunch. In dit artikel laat ik je de stappen zien, hoe jij in een handomdraai een lekkere soep op tafel zet. Lees je mee?

Ingrediënten ( 2 pers.)

  • 1 grote ui
  • 250 champignons
  • 50 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 900 ml water
  • 2 blokjes kippenbouillon of groentebouillon
  • +/- 3 eetlepels crème fraîche
  • snufje peper en peterselie
Champignonsoep

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de champignons en de ui. Zet ondertussen ook de bloem klaar en een maatbeker met water.

Champignonsoep

Smelt nu de boter in een soeppan en bak hier de ui in. Wordt de ui glazig? Voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.

Champignonsoep

Als de champignons en de ui zijn gebakken kun je de bloem toevoegen. Roer alles goed door, tot er een soort papje ontstaat. Laat dit ongeveer 1 minuut op laag vuur garen.

Voeg nu het water toe en verkruimel de bouillon. Roer alles goed door en breng de soep aan de kook. Laat het daarna nog 10 minuten koken.

Champignonsoep

Als de soep heeft gekookt kun je de crème fraîche en een snufje peper er door mengen.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Champignonsoep

Vind je de champignonsoep iets te dun? Maak het dan iets dikker met maizena.

Liefs
x

Psst. Volg jij mij al al @enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *