Pasta met een romige champignonsaus

Geen zin om te koken maar wil je toch een lekker en snel pastagerecht op tafel zetten? Probeer dan eens deze variant! Je maakt de pasta in een kleine 30 minuten en het is helemaal niet moeilijk, nieuwsgierig? Neem dan even dit recept door en laat ook zeker even je reactie achter bij de comments.

Wat heb je nodig? (1 á 2 personen)

  • 100 gram penne
  • 400 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse peterselie
  • snufje zout en peper
  • olijfolie of zonnebloemolie
  • scheutje kookroom
  • 2 eieren (eigeel)
  • 1 zakje of blok Parmezaanse kaas

Zet een pan met water op het vuur en doe een scheutje olie en een snufje zout in het water. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet het daarna af.

Was en snij alle champignons en bak deze in een pan. Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe en bak dit kort mee. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan voeg je de knoflook, peper en zout toe en laat je dit op laag vuur 1 minuut bakken.

Breek de eieren boven een kom en gebruik alleen het eigeel voor het sausje. Voeg daarna een scheut kookroom, peper en zout toe en roer dit goed door.

Doe de pasta bij het mengsel van de champignons en doe het vuur uit. Blijf ongeveer één minuut roeren en voeg 1 handje Parmezaanse kaas toe. Blijf wel roeren aangezien het ei niet gelijk mag stollen. Wanneer je de pasta nog wat droog vindt kun je nog een scheutje kookroom of wat eigeel toevoegen.

Snij nu 2 stengels van de verse peterselie in fijne stukjes en serveer dit op de pasta. Natuurlijk kun je voor dit gerecht ook normale kruiden gebruiken uit een potje, alleen vers vind ik vaak net iets lekkerder

Voeg als laatste nog wat Parmezaanse kaas toe en dan is dit gerecht helemaal klaar. Super simpel en snel gemaakt toch? Wat vinden jullie van dit recept?

Liefs
x

 

 

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Immie
    20 februari 2019 / 19:47

    Heerlijk, champignon roomsaus! Maar doe je de eidooiers er rauw door?
    Je kunt het nog sneller maken met wat Boursin Cuisine of wat kruidenroomkaas en kookroom. Ook erg lekker met wat spekjes of hamblokjes. Ik heb namelijk een man die geen dag zonder vlees wil, haha.
    Groetjes!

    • enjoyyourownbeauty
      Auteur
      20 februari 2019 / 21:38

      Haha klinkt ook goed! Ja klopt de eidooiers moet er rauw door. Dit geeft een romig effect. 🙂