Bruschetta salade met rucola

Bruschetta is normaal gesproken een schijfje stokbrood met tomatenblokjes en kruiden. Ik ben er gek op en besloot daarom een salade te maken, met dezelfde smaak. Vandaar de titel: Bruschetta salade. Het is super makkelijk om te maken en ideaal als lunch of als salade bij het avondeten.

Bruschetta salade met rucola

Ingrediënten ( 2 personen)

Bereidingswijze

Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaat in kleine blokjes. Doe dit in een schaaltje samen met de basilicum, peper, zout en een heel klein beetje olijfolie. Pers vervolgens de knoflook en meng alles goed door de tomatenblokjes.

Je hoeft echt maar heel weinig olijfolie toe te voegen. Een klein scheutje is genoeg!

Bruschetta salade met rucola

Meng de tomatenblokjes door de rucola en voeg dan nog een scheutje van de balsamico/ appel dressing toe. Doe nu de pijnboompitten nog door de salade en hussel alles goed door.

Bruschetta salade met rucola

Eet de salade als lunch of bij het avondeten. De rucola en knoflook maken deze salade een beetje pittig, wat echt heerlijk is!

Bruschetta salade met rucola

Mocht je liever de normale Bruschetta variant maken, klik dan hier: Bruschetta op stokbrood.

Eet smakelijk!

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: simpel_smakelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange