Instagram

Bruine bonensoep met rookworst

Hollandse bruine bonensoep met rookworst en gehaktballetjes! Zelf ben ik dol op dit soort gevulde soepen. Dit recept is onwijs lekker om te maken en ook geschikt om in te vriezen! Serveer de Hollandse bruine bonensoep met rookworst als avondeten met een lekker broodje!

Let op:
Dit recept gaat binnenkort van deze site verdwijnen. Je kunt alle recepten vinden op mijn nieuwe blog: Foodvibess.com!

Psst. Volg jij me al op Instagram @Enjoyyourownbeauty.nl, @Foodvibes.nl of Pinterest?

Hollandse bruine bonensoep met rookworst

Dit recept is voor een hele grote pan bruine bonensoep. Gebruik dus echt een grote pan waar je de soep in kunt maken! Door de grote hoeveelheid Hollandse bruine bonensoep met rookworst, kun je de soep heel makkelijk in verschillende porties invriezen! Gebruik bijvoorbeeld diepvrieszakjes met zipsluiting.

Wil je liever een kleine portie bruine bonensoep maken? Halveer dan de onderstaande ingrediënten!

Ingrediënten voor een flinke pan bruine bonensoep

  • 2 pakjes bruine bonensoep honig
  • 2 wortels
  • 2 prei
  • 300 gram spekjes
  • 1 rookworst
  • 250 gram gehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 ei
  • beetje paneermeel
  • 140 gram mais
  • 680 gram bruine bonen
  • 1 grote ui
  • 2 liter water
  • 2 grote aardappelen
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze van de Hollandse bruine bonensoep

Breng 2 liter water aan de kook in een (grote) pan en voeg de (Honig bruine bonensoep) inhoud van beide zakjes toe. Roer met een garde goed door om klontjes te voorkomen.

Hollandse bruine bonensoep met rookworst

Snij ondertussen de wortels en de aardappels in kleine blokjes. De prei in ringen en snipper de ui. Roer de groente samen met de bruine bonen en mais door de soep. Draai nu het vuur laag.

Snij de rookworst in plakjes en schep deze samen met de spekjes ook door de soep.

Hollandse bruine bonensoep met rookworst

Doe het gehakt in een (beslag) kom en breek er een ei boven. Roer het ei door het gehakt en voeg wat gehaktkruiden toe. Mix alles goed door. Is het gehakt te nat? Voeg dan een beetje paneermeel toe en meng nogmaals.

Hollandse bruine bonensoep met rookworst
Door een ei te gebruiken worden de gehaktballetjes lekker smeuïg.

Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt en roer deze voorzichtig door de soep.

Laat de soep nu nog ongeveer 25 á 30 minuten garen op laag vuur en breng op smaak met een klein snufje zwarte peper.

Misschien vind je dit gerecht ook leuk om te lezen?

Hollandse bruine bonensoep met rookworst

Liefs
x

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Janine Wooshy
    9 april 2021 / 18:12

    Ik ben steeds meer intro – soep maken, het kan makkelijk en je kunt al in middag beginnen met heerlijke muziek. Dan heb je in de avond een lekkere soep klaar. (dan is mijn vriend ook heel erg blij als het huis
    lekker ruikt als het klaar is!) Deze recept ken ik niet, ik ken wel standaard soep blikken uit de winkel, heel slecht (schaam momentje!) maar die vind ik altijd lekker maar natuurlijk kun je beter zelf maken. Ik ga deze favorieten en snel eens maken. Ik kom steeds keer op keer eventjes kijken of je weer lekkere recepten heb!