Instagram

Bokkenpootjestaart met advocaat

Ken jij bokkenpootjes met advocaat? Dit zijn koekjes met een randje chocolade. In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe jij een eigen bokkenpootjes taart maakt. Simpel en snel te bereiden.

Benodigdheden:
– 1 kant en klare taartbodem (AH of Poiesz)
– 500 ml slagroom
– 1 zakje Klop-Fix Dr.Oetker (slagroomversteviger)
– 1 zakje Dr. Oetker vanillesuiker
– 2 pakken (mini) bokkenpootjes
– 1 fles advocaat

Neem een springvorm en bekleed deze springvorm rondom met bakpapier. Gebruik eventueel wat knijpers aan de zijkant zodat het papier goed op zijn plaats blijft zitten. Druk nu voorzichtig de taartbodem in de springvorm.
Wanneer je dit hebt gedaan, smeer je een laagje advocaat op de taartbodem. Let op ben je niet zo dol op advocaat? smeer dan niet zo veel op de taartbodem.

Als je de advocaat hebt uitgesmeerd over de taartbodem, kun je de bokkenpootjes halveren. Dit kun je het beste doen met een mesje. Wanneer alle koekjes door midden zijn kun je ze verdelen over de taartbodem. (leg de bokkenpootjes stevig tegen elkaar aan zodat het gemakkelijker is met het uitsmeren van de advocaat en de vulling.

Nu gaan we verder met de vulling. Voor de vulling heb je de: slagroom, Klop-Fix, vanillesuiker, en ongeveer 5 eetlepels advocaat nodig.

Pas op dat je niet te weinig advocaat gebruikt want de vulling is erg flauw, dit zorgt ervoor dat de vulling op smaak wordt gebracht. Mix nu alles door elkaar met een garde of mixer tot het een stevige vulling wordt. (de vulling mag niet te dik en niet te dun zijn, doe dit een beetje op gevoel. (Good luck.)

Doe de helft van de vulling over de bokkenpootjes heen en smeer dit goed uit.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan kun je eigenlijk het proces gewoon herhalen. Je doet nu weer een laagje bokkenpootjes en daarover heen wat advocaat. Als laatste smeer je de andere helft van de vulling er overheen.

Als het goed is zijn er tijdens het halveren van de bokkenpootjes een aantal koekjes gesneuveld. Als dit niet het geval is, let’s break the cookies haha!

De kruimels die je nu hebt gemaakt kun je over de taart heen strooien en vollá jouw taart is klaar.

Liefs
x

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 20 november 2017 / 21:15

  Oh my god, deze moet ik echt een keer maken!! I love bokkenpootjes!
  Nog even wachten tot onze nieuwe keuken er is en dan kan ik los 😉

  • enjoyyourownbeauty
   Auteur
   20 november 2017 / 21:29

   Hi Ivon!

   Leuk om je reactie te lezen op mijn blog.
   Ik ben benieuwd wat je er van vond!

   Liefs
   x