Bloemkoolrijst met broccoli, kip en kokosmelk

Heb je zin in een lichte maaltijd, laag in koolhydraten en extra veel groente? Dan kan ik dit recept aanraden. De bloemkoolrijst met broccoli en kip is mega lekker en ideaal als je niet heel veel honger hebt. Daarnaast heb je deze maaltijd snel op tafel staan en is het niet moeilijk om te maken. Lees je mee?

Ingrediënten (2 pers.)

  • 250 gram kip
  • +/- 350 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram broccoli
  • 1 grote rode ui
  • 2 bosui
  • 4 theelepels kerrie
  • flink snufje komijnzaad (poeder)
  • snufje peper
  • snufje kipkruiden
  • +/- 150 ml kokosmelk
bloemkoolrijst

Bereidingswijze

Snij de kip in blokjes en strooi er wat kipkruiden over. Bak de kip in een pan met een scheutje boter of olie gaar. Als de kip gaar is kun je de gesneden bosui en gesnipperde ui toevoegen. Bak dit enkele minuten mee.

Kook ondertussen de broccoli in een pan met water, volgens de gebruiksaanwijzing.

Tip: zachte broccoli kun je makkelijker ‘stampen’.

Doe de broccoli bij de kip, ui en bosui en voeg dan de kruiden toe. Mix de kruiden goed door de groenten.

bloemkoolrijst

Schep de bloemkoolrijst door het mengsel en bak dit ongeveer 3 minuten mee. Giet daarna de kokosmelk door de bloemkoolrijst en laat het nog 3 minuten pruttelen. Schep het mengsel af en toe om.

bloemkoolrijst

Proef ondertussen of het gerecht op smaak is en voeg anders nog iets meer kruiden toe.

bloemkoolrijst

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Eet smakelijk!

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments

  1. 27 mei 2020 / 20:39

    Ik wil nog steeds een keer bloemkoolrijst proberen! Dit recept klinkt erg lekker

  2. 27 mei 2020 / 21:13

    Hier ga ik me ook binnenkort eens aan wagen, ziet er weeral super lekker uit !