Bloemkoolschotel met ham en bosui in een romige saus

Deze bloemkoolschotel is echt één van mijn favoriete avondmaaltijden. Je kunt de schotel van te voren bereiden zodat je het alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven, ideaal! Benieuwd naar het recept? Scrol dan naar onderen!

Ingrediënten (2 á 3 personen)

  • 300 gram bloemkool
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 4 bosuitjes
  • +/- 200 gram hamblokjes
  • +/- 100 gram geraspte kaas
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

Kook de bloemkool volgens de gebruiksaanwijzing en prik af en toe met een vork om te voelen, of ze zacht en gaar zijn. Is de bloemkool gaar? Doe dan het vuur uit en giet het vocht af.

Bak de aardappelschijfjes gaar in een pan met een beetje boter of olie. Snij ondertussen de bosui in ringen en bewaar deze voor later.

Zorg dat je bij het maken van de saus zorgvuldig te werk gaat. Dit is namelijk best een klusje, als je het nog nooit eerder hebt gemaakt. 😉

Laat de boter smelten op laag vuur in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Blijf dit ondertussen 1 á 2 minuten goed roeren. Als het te ‘dun’ is voeg dan nog een beetje bloem toe en blijf roeren. Lijkt jouw mengsel op de onderstaande foto? dan is het goed!

Voeg nu steeds een klein scheutje melk toe terwijl je blijft roeren. Voeg een nieuw scheutje melk toe, als het is opgenomen. Herhaal dit proces tot de melk op is.

Doe de kaas en een snufje peper en zout door de saus en meng dit tot de kaas is gesmolten. Nu hoef je alleen nog maar de hamblokjes toe te voegen.

Doe de bloemkool in een ovenschaal en leg daar een laagje aardappelschijfjes over. Giet alle saus over de aardappels en verdeel dit over de hele schaal.

Strooi de bosui over de saus, maar hou wel een paar ringen van de bosui over. Deze kun je er later nog over strooien!

bloemkoolschotel

Leg vervolgens de laatste overgebleven aardappelschijfjes over het roommengsel en strooi er nog wat hamblokjes en kaas over.

bloemkoolschotel

Schuif de bloemkoolschotel in een voorverwarmde oven op +/- 150 á 170 graden.

bloemkoolschotel

Na 10 minuten is de bloemkoolschotel met ham en bosui in een romige saus klaar om gegeten te worden.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

bloemkoolschotel

Eet smakelijk!

Liefs
x

Volg jij me al?
Instagram @enjoyyourownbeauty.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *