Beenham uit de oven, bijna iedereen lust wel een beenhammetje en daarom is dit een extra geschikt gerecht om te maken! Makkelijk om te bereiden en het ruikt ook nog eens lekker. Lees hieronder het recept.

Wat heb je nodig ( 4 a 5 pers.)
- +/- 600 gram beenham
- 1 sinaasappel
- snufje rozemarijn
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje peper en zout
- ovenschaal
- klein schaaltje of kommetje

Braad als eerste de beenham kort aan in een pan en leg deze daarna in een ingevette ovenschaal. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.
Nu is het tijd om de sinaasappeldressing te maken. Pak een klein schaaltje en snij de sinaasappel doormidden. Pers de sinaasappel boven het schaaltje uit en roer de olijfolie door het sap. Voeg daarna de honing, mosterd, peper, zout en snufje rozemarijn toe. Roer alles goed door en giet het sap over het vlees.

Laat de beenham 50 minuten garen in de oven. Tijdens de inwerktijd is het belangrijk om het vlees een paar keer (kort) uit de oven te halen en een beetje van het sap, uit de ovenschaal over de beenham te gieten.

Dit kun je gemakkelijk doen met een lepel doordat je de ovenschaal scheef houdt. Op deze manier blijft het vlees mals en droogt het niet uit!

Serveer het vlees in gesneden plakken in een mooie schaal of kom.
Eet smakelijk!
Wat serveren bij de beenham?
– Aardappeltjes uit de oven (aardappelkroketjes, rösti of elders)
– Haricots gewikkeld in een plakje bacon en kort bakken
– Gevulde salade
Liefs
x
P.s. volg jij me al?
– Instagram @enjoyyourownbeauty.nl
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten op mijn blog? Volg mij dan ook op Instagram: FoodVibes.nl