Bacon sandwich met honing mosterd dressing

Vandaag laat ik jullie kennis maken met een bacon sandwich. Hoe lekker klinkt dit! Het recept is super makkelijk om te maken en is in een mum van tijd klaar! Benieuwd naar het recept? Scrol dan eventjes naar onderen.

Wat heb je nodig: (1 broodje)
– 1 wit broodje of casinobroodje
– 5 plakjes bacon
– 3 cherrytomaatjes
– 2 blaadjes sla
– beetje honing mosterd dressing

Als eerste begin je met het roosteren van je broodje. Voor de mensen die geen broodrooster hebben: rooster je broodje in een pan met een heel klein beetje olijfolie op hoog vuur. Schep het brood regelmatig om tot dat ze een mooi kleurtje krijgen.

Als het brood klaar is laat je dit even afkoelen op een bordje en snijd je intussen de tomaat, sla en ui in dunne ringen.

Bak vervolgens de bacon in een koekenpan met een goede anti aanbaklaag zodat je de bacon kan bakken zonder boter. Mocht je dit niet hebben, doe er dan een heel klein beetje boter in, maar eigenlijk kan de bacon zonder boter gebakken worden omdat het vlees zelf al veel vet bevat.

Besmeer alle broodjes met een klein beetje honing mosterd dressing en leg op elke helft een plakje bacon, ui en tomaat. Op het laatste broodje voeg je nog een beetje sla toe en tadaa.. jouw sandwich is bijna ready!

Het enigste wat je nu nog moet doen is het broodje scheef afsnijden en leuk serveren op een bord.

Dit was de eerste keer dat ik een sandwich heb gemaakt en hij was echt top! Super lekker en zeker een aanrader. De bacon en de honing mosterd dressing is zo´n lekkere combinatie..

Wat doen jullie tussen een sandwich? Laat het weten in een reactie hieronder.

Liefs
x

 

 

Fabienne Krol
Fabienne Krol

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Immie
    9 januari 2019 / 10:58

    Hoi Fabiënne,
    Bedankt weer voor je heerlijke recept; ik ga het zeker eens maken!
    Zelf maak(te) ik ook vaak sandwiches. Bijvoorbeeld met eigengemaakte tonijnsalade of rosbief met rucola en pijnboompitjes, zalm met avocado en roomkaas of brie met honing en walnoten. Stuk voor stuk ook érg lekker!