Africa Organics – 100% natuurlijke shampoo en conditioner – review

Een poosje geleden ontving ik een shampoo en conditioner van het merk Africa Organics. Toen ik zag dat deze lijn 100% natuurlijk was, werd ik gelijk enthousiast. Deze lijn heb ik de afgelopen week met veel liefde getest, zodat ik een eerlijke review kon schijven. Lees je mee?

Over Africa Organics

Africa Organics gebruikt natuurlijke ingrediënten uit planten en bomen die in het wild worden geoogst. Daardoor bevatten ze hogere concentraties aan werkstoffen dan wanneer ze worden gekweekt. De formules zijn 100% natuurlijk, uiterst mild voor haar en hoofdhuid, en bevatten geen conserveringsmiddelen. Omdat de shampoos en conditioner geen siliconen en synthetische polymeren bevatten, schuimen zij minder intensief dan we gewend zijn. Het kost ook iets langer om de textuur uit te spoelen, maar het effect op de kwaliteit van het haar en de gezondheid van de hoofdhuid zijn verbluffend.

Nu je het bovenstaande stukje hebt kunnen lezen, snap je vast waarom ik gelijk enthousiast werd haha.

De shampoo €13,00 (210 ml)

De shampoo heeft een lichte en milde textuur en is gebaseerd op Marula-olie uit de zaden van de Marulavrucht. De formule is zacht verzorgend en versterkt het haar zodat het minder snel afbreekt. Ook is de formule rijk aan antioxidanten uit rooiboxextract die zorgen dat het haar en de hoofdhuid worden berschermd tegen schade van buitenaf.

Africa Organics

Bij het aanbrengen voel ik gelijk dat de shampoo een hele dunne structuur heeft zoals aangegeven. De shampoo schuimt goed op mijn haar en ik ruik ook gelijk de heerlijke geur van muntolie. Na één minuut spoel ik de shampoo.

Africa Organics

De conditioner €13,00 (200 ml)

De conditioner is in vergelijking met de shampoo niet dun, maar heeft juist een lekkere romige textuur, precies waar ik van hou! De crème is verrijkt met marula-olie en zorgt ervoor dat het haar mooi soepel valt en maakt het haar niet vet. De conditioner heeft net zoals de shampoo een vrij sterke frisse geur van mint en kokos.

Africa Organics

Na één minuut spoel ik ook de conditioner uit.

Africa Organics

Mijn ervaring

Mijn haar werd vrij stroef van de shampoo, echt even wennen, vooral omdat ik altijd shampoos gebruik met siliconen. Ondanks dat, voelde het vooral fijn om een natuurlijk product te hebben gebruikt.

Ik was verbaast dat de conditioner zo’n lekkere romige crème was, echt top. De crème kon ik gemakkelijk door mijn haar verdelen en na het uitspoelen voelde mijn haar zacht.

Mocht je niet van mint houden, dan kun je deze lijn beter overslaan. Niet alleen omdat de shampoo en conditioner vrij sterk ruiken, maar ook omdat de geur nog een tijdje blijft hangen in het haar, wat ik persoonlijk erg fijn vind. <3

Africa Organics

De shampoo en conditioner zijn:

  • vegan
  • cruelty free
  • Bevatten geen schadelijk chemicaliën, petrochemische stoffen, sulfaten en siliconen.

Kortom, een natuurlijk shampoo is even wennen, maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Nieuwsgierig geworden en wil je de producten zelf ook proberen? Neem dan een kijkje op de website: Africa Organics.

Misschien vind je dit artikel ook leuk om te lezen?
Gliss Kur Bio-Tech Restore – review

Liefs
x

Psst. Volg jij me al op @Enjoyyourownbeauty.nl of @Foodvibes.nl ?

Dit artikel bevat gekregen producten.

Join the Conversation

  1. Tof artikel! Ik word altijd enthousiast van dit soort haarproducten én wat fijn dat hij je haar niet vet maakt. Ik heb onlangs de Andrélon kokos boost shampoo gekocht en deze heeft mijn haar best wel beschadigd. Wellicht dat ik deze eens uit ga proberen, thanks voor de review!

  2. Ik sta altijd open voor nieuwe natuurlijke haarproducten. Dit heb ik overigens ook nodig voor mijn gevoelige hoofdhuid. Als mijn huidige shampoo op is, wil ik deze gaan proberen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close