Een simpele aardappelsalade maken

Bij barbecue of gourmet momenten eet ik vaak aardappelsalade, jullie vast ook! Tijdens de avond dat ik ging gourmetten bedacht ik mij dat het eigenlijk veel leuker is om dit zelf een keertje te maken. Zou dit veel lekkerder zijn dan de standaard varianten uit de winkel of zou ik toch weer voor een winkelvariant kiezen? Lees dit recept door en je komt er vanzelf achter!

Wat heb je nodig:  (2 personen)

  • 2  middelgrote aardappels
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 1 middelgrote ui
  • 2/3 eetlepels dille
  • snufje zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • ovenbroodje/toastjes enz. (naar eigen keus)

Schil en snij als eerste de aardappels in kleine blokjes en bak deze in een pan met een klein scheutje olijfolie.

Wanneer de aardappeltjes zacht worden voeg je de gesnipperde ui toe samen met het teentje knoflook. Als alles goed gebakken is doe je het mengsel in een schaaltje en voeg je de mayonaise, crème fraîche, peper, zout en dille toe.

Mix alles goed door en voeg daarna nog een klein snufje dille toe.

Aardappelsalade kun je natuurlijk bij heel veel dingen serveren. Super lekker en heel makkelijk om te maken. Mocht de smaak iets te flauw zijn voeg dan nog een klein beetje zout, peper of dille toe.

De aardappelsalade is een stuk romiger dan wanneer je dit in de winkel koopt. Zeker een aanrader om eens te proberen. Mocht je aan het diëten zijn dan kun je dit recept natuurlijk ook maken met Yoghurt mayonaise!

Hebben jullie wel eens zelf aardappelsalade gemaakt?

Liefs
x

 

enjoyyourownbeauty
enjoyyourownbeauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Immie
    8 april 2019 / 12:40

    Heerlijk! Zelf maken is veel leuker hè? En ook nog veel lekkerder! Sinds ik het zelf maak, koop ik nooit meer de supernarktsalades😏
    Zelf kook ik de aardappeltjes ongeveer 10 minuutjes en voeg dan ham- of spekblokjes, eieren, knoflook, lente-ui, plakjes augurk en zilveruitjes toe. Als kruiden gebruik ik meestal wat kerriepoeder, paprikapoeder en een klein beetje chilipeper.

    • enjoyyourownbeauty
      Auteur
      8 april 2019 / 22:25

      Heerlijk! Deze variant zou ik best wel eens willen proberen. 🙌