Ben jij gekookte aardappels of gebakken aardappels wel eens zat, en weet je niet wat je anders moet eten bij je groente? Op zo’n moment is het juist leuk om het avondeten af te wisselen met een ander aardappelgerecht, maar wat? Ik kies dan meestal voor een aardappelgratin, snel en gemakkelijk!

Gratin is een goudbruine korst die ontstaat wanneer je een gerecht klaar maakt in de oven door bijvoorbeeld een laagje geraspte kaas, broodkruimels of ei. Benieuwd hoe ik een aardappelgratin maak, lees dan zeker even dit artikel door.

Wat heb je nodig? (4 pers.)

  • 2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes van 500 gram
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml volle melk
  • 125 ml verse slagroom of gewoon room
  • snufje peper, zout en nootmuskaat
  • 1 zakje geraspte kaas (jong of oud maakt niet uit)
  • Een klein beetje olijfolie of boter

Om het makkelijk te houden kies ik voor voorgekookte aardappelschijfjes. Verwarm de oven voor op 175 graden en klop de eieren, knoflook, melk en room los in een kom. Voeg daarna een snufje peper, zout, nootmuskaat en wat geraspte kaas toe en roer het goed door het mengsel heen.

Wanneer het mengsel klaar is roer je voorzichtig de aardappelschijfjes door het mengsel. Vervolgens vet je de ovenschaal in met een klein beetje boter of olijfolie en giet je het roommengsel met de aardappelschijfjes in de ovenschaal.

Strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de bovenkant zodat je straks een mooie bruine laag krijgt. Laat het de aardappelgratin ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven gaar worden. Controleer na 30 minuten of het mengsel niet meer vochtig is en laat het anders nog even wat langer garen.

Nu is je aardappelgratin helemaal klaar! Serveer er een lekkere salade of wokgroente bij en je gerecht is helemaal ready.

Wat eten jullie wanneer je aardappels zat bent?

Liefs
x

 

 

2 reacties “Aardappel ovengerecht met een vleugje kaas”

  1. Lekker! Je hebt me op een idee gebracht, want ik zat te dubben wat voor aardappels ik zou gaan maken bij de verse asperges die vanavond op het menu stonden. Het is inderdaad ook een van onze favoriete aardappelgerechten. Ik maak hem altijd met kookroom, bekertje crĆØme fraiche, knoflook, verschillende kruiden en kaas. Soms ook met spekjes en/of champignons er door, maar vanavond niet. We hebben dus gesmuld van asperges met beenham, gekookte eitjes en een lekker sausje samen met aardappelgratin dankzij jouw blog! Bedankt daarvooršŸ˜ŠšŸ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *