Stamppot Boerenkool met bosui en rode paprika

Nu het weer winter is eten veel mensen stamppot, maar wat als je geen zin hebt in de standaard variant boerenkool? Precies, dan probeer je wat anders! Vandaag deel ik een recept voor boerenkool, die super simpel te maken is. Dus heb je zin in iets anders, lees dan gezellig mee!

Wat heb je nodig?
– 500 gram aardappelen
– 500 gram boerenkool
– 125 gram spekreepjes
– 1 rode paprika
– 3 bosuien
– scheutje melk
– snufje peper en zout

Voor het gemak heb ik vandaag gekozen voor voorgekookte aardappelen en gesneden boerenkool.

Kook de aardappelen en boerenkool volgens de gebruiksaanwijzing. Draai het vuur uit zodra de aardappelen en boerenkool gaar is. Leg een deksel op de pan zodat het warm blijft.

Snij nu de paprika in kleine blokjes en de bosuien in fijne ringen.

Bak de spekreepjes krokant en serveer deze in een schaaltje apart.

Doe de aardappelen en boerenkool in één grote pan en voeg een scheut melk, peper en zout toe. Stamp nu alles tot een mooie gladde massa en roer daarna de bosui en paprika door de stamppot.

Serveer de spekjes apart.  Bon appétit.

Liefs
x

P.s. Volg jij me al?

Fabienne Krol
Fabienne Krol

Find me on: Web

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *